Hirdetés

A Philadelphiában született Man Ray művészetében a dadaizmus és az avantgárd festészet mellett foglalkozott az akkor még újnak számító médium kísérleteivel és kifejezésmódjaival. 

Hirdetés
Web:http://www.modemart.hu/kiallitas/kiserlettol-muveszetig-man-ray-fotografiai/
Dátum:2018 December 09. , Vasárnap
Hely:MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Település:Debrecen
Cím:Baltazár Dezső tér 1.

 

A kiállítás áttekintést nyújt a huszadik század fotográfiai nyelvezetét megújító művész fényképészeti munkásságáról a kísérleti művektől a szürrealizmust idéző divatfotóiig. A Philadelphiában született Man Ray (1890-1976) művészetében a dadaizmus és az avantgárd festészet mellett pályájának korai szakaszától foglalkozott az akkor még újnak számító médium kísérleteivel és kifejezésmódjaival. Nevéhez kötődnek az úgynevezett „Rayogrammok” – Man Ray a nagyítógép alatt a papíron árnyékot vető tárgyak és anyagok alkotta kompozíciók mellett beavatkozott a nagyítás folyamatába, hogy egyedi hatású nyomatokat készítsen, hogy a kamerát nem mint a világot dokumentáló, hanem mint műalkotásokat előállító eszközt értelmezze. Művei a későbbi generációk számára mintát és kiinduló pontot jelentettek.

A megnyitóra busz indul december 8-án 12 órakor a Műcsarnok mellől. Jelentkezés: a regisztracio@modemart.hu címen (a korlátozott férőhelyek miatt köszönettel vesszük a mielőbbi visszajelzést, a részvétel ingyenes).


Hirdetés