Hirdetés

A BORD Építész Stúdióban rendszeresen szerveznek inspiráló előadásokat az építész kollégák számára, ezúttal Weiner Sennyey Tibor költő, író előadását közvetítik online a járványügyi helyzetre való tekintettel.

Web:https://www.facebook.com/events/2746820422061628/
Kezdődik:2020 április 03. 15:00, Péntek
Végződik:2020 április 03. 15:30, Péntek
Hely:Online közvetítés
Település:Budapest

 

Az eredeti 10 fős limit helyett így bárki csatlakozhat regisztráció nélkül és meghallgathatja, ahogy az "Építészet és irodalom" témakör első előadásaként Weiner Sennyey Tibor körüljárja Hamvas Béla és az építészet kapcsolatát.

  • Téma: A szikla extázisa - Stonehenge Hamvas Béla és Várkonyi Nándor esszéinek tükrében
  • Előadó: Weiner Sennyey Tibor költő, író, legutóbbi könyve Hamvas Béláról szóló huszonhat esszét tartalmazott, a kötet második kiadása 2019 novemberében jelent meg.

A BORD építész stúdióban Weiner Sennyey Tibor Hamvas Béla és az építészet kapcsolatát kívánja körüljárni, különös tekintettel a Stonehenge esszére, amelyet komparatív módon Hamvas kortársának és barátjának írásával, Várkonyi Nándor esszéjével együtt értelmeznek. Mi az az ősépítészet? Mit tanulhatunk a neolit kor csodálatos épületeiből? Miért izgalmas Stonehange, Göbekli Tepe, vagy éppen a Borobudur? Milyen kapcsolata volt Hamvas Bélának Kunszt Györggyel? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az előadáson.

Az esemény folytatásként pedig április 17-én meghallgatható lesz egy különleges előadás Polaroid poézis címmel címen.


Hirdetés