A digitális kultúra kerül idén az Eleven Ősz középpontjába.

Web:http:// http://www.bartokbelaboulevard.hu
Kezdődik:2019 Szeptember 27. , Péntek
Végződik:2019 Szeptember 28. , Szombat
Hely:Bartók Béla út
Település:Budapest

 

Koncertekkel, családi, gasztro- és művészeti programokkal vár mindenkit az ELEVEN Ősz színes forgataga 2019. szeptember 27. és 28. között a Bartók Béla úton, vagy ahogy a szervezők nevezik, a Bartók Béla Boulevardon. Igazi szellemi közösséggé nőtte ki magát az elmúlt években a Kosztolányi és Karinthy által is kedvelt út, ahol ismét megrendezik a Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából a már hagyománynak számító utcafesztivált, idén a digitális kultúrával a középpontban.

„Ma már szinte bármit el tudunk intézni, ha nálunk van a telefonunk. A célunk, hogy a fesztiválon kicsit közelebbről is megvizsgáljuk az online-offline jelenlét arányait, és ezek pozitív és negatív aspektusokait. Utánajárunk, hogyan változtak a képzőművészet, a költészet és a zeneművészet határai a digitalizáció következtében, hogyan reagáltak a 21. század változásaira, és milyen kihívásokkal néznek szembe a kortárs alkotók” – mondja Ott Anna, az ELEVEN Ősz háziasszonya. „Hogyan kerülhetjük el a függőséget, és hogyan alakulnak át emberi kapcsolataink? Lehet-e még a virtuális tér helyett és mellett a jelenben lenni? Szeretnénk a digitális kultúra hasznos oldalát, a korlátozás helyett az előnyöket és a hátrányokat megfogalmazni” – tette hozzá a Hadik Kávéház művészeti vezetője.

Az ELEVEN ŐSZ keretében a sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. Teszik mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül.

A részletes programért kattintsatok ide


Hirdetés