A cél szorosabbra fűzni az építészet és a társművészeti ágak közti kapcsolatot.

Web:http://bordstudio.hu/2019/08/26/decode/
Kezdődik:2020 November 12. , Csütörtök
Végződik:2020 November 18. , Szerda
Hely:Faur Zsófi Galéria
Település:Budapest
Cím:Bartók Béla út 25.

 

BORD Építész Stúdió 2018-ban alapította a díjat, melyet 2020-ban harmadszorra hirdet meg, immár a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány szervezésében. A DECODE jelentése számukra az alkotásaikba kódként beépített történetek visszafejtése, amelyeket megbízóikkal és alkotótársaikkal közösen írtak.

A globalizáció eredménye a standardizálás, minden országban ugyanazok a termékek vannak a polcokon, cégkultúrák válnak egységessé, és ha környezetünket megnézzük, akkor érzékelhető ez az újonnan születő épületeknél is. Hisznek a funkcionális, de karakteres és kreatív épületekben, ezért a koncepcionális tervezés jelentőségét kiemelendő született meg a DECODE kiállítás gondolata.

A BORD Építész Stúdió, mint a díj alapítója tehát idén is pályázat útján keresi kiállító partnereiket építészet, valamint vizuális és alkalmazott művészetek területéről. A kiíró olyan pályázati anyagokat vár, amelyek egy-egy történet köré épülnek fel. A kiállítás célja, hogy megmutassa az egyes építészeti és művészeti projektek mögött meghúzódó történeteket és gondolatvilágot, melyek értékes, egyedi alkotássá emelik a műveket.

Pályázhat minden 18-35 év közötti, magyar vagy külföldi felsőfokú, művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folytató, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) építész vagy vizuális és alkalmazott művész (designer, képző-, ipar-, új média-, video- és fotóművész). A kiíró csapatok pályázatát is befogadja, kimondottan üdvözli, ha a két pályázati kategóriából vegyes csapatok állnak össze és együtt indulnak. Vegyes csapatok esetén a pályamű csak egy, a csapat által választott kategóriába nevezhető.
 
A pályaműveket egyetlen, legfeljebb 3 perc, minimum 30 másodperc hosszúságú médiafájl formájában kell benyújtani. A médiafájl részét képezheti slideshow, animáció, film, terv, képek, stop-motion, kézi vagy digitális technikával készült ábrák, rajzok, feliratok, hang zene, narráció stb. A prezentációt kiegészítheti makett, illetve tárgyi művészeti alkotás is, amelyet a díjazottaknak lehetőségük lesz kiállítani.
 
A díj népszerűségét is jelzi, hogy támogató partnereknek köszönhetően az idei évben az összdíjazás együttesen a két kategóriában nettó 1,2 millió forintra emelkedett. Idén az esemény kiemelt támogatója a PERI Kft. és a BE LIGHT!, médiapartnere pedig az Octogon magazin lesz. További támogatói között szerepel a Magyar Építő Zrt., az Alukoenigstahl Kft. és a Szinorg Universal Zrt.is.

DECODE – The Space for ARTHITECTURE
Jelentkezési határidő: 2020. október 22., 12.00
Ünnepélyes díjátadó: 2020. november 11. (Faur Zsófi Galéria)
Kiállítás a Faur Zsófi Galériában: 2020. november 12-18-ig
Összdíjazás: nettó 1,2 millió forint
Pályázati kiírás I Facebook

Regisztrálni október 18-ig kell a decode@bordstudio.hu e-mail címen, a pályázatokat október 22-én déli 12 óráig lehet a regisztrációra érkező válasz emailben ismertetett feltöltési útmutató szerint leadni.


Hirdetés