A Kortárs Építészeti Központ szervezésében június utolsó hétvégéjén megnyílik Dél-Budapest ipari központja, a Csepel-sziget 200 hektáros gyártelepe az érdeklődők számára.

Web:http://csepel.kek.org.hu
Kezdődik:2019 Június 29. , Szombat
Végződik:2019 Június 30. , Vasárnap
Hely:Csepel Művek
Település:Budapest
Cím:Központi út 21.

 

Közel húsz üzem, ipari létesítmény, nemzetközi óriáscég és kisiparos műhely mutatja be a 20. század viharait túlélő és az elmúlt évtizedekben betelepült helyi tevékenységeket. A Művek eredeti profilját megtartó vállalkozások mellett a területen egyre több a szórakoztató- és kreatívipari szereplő, így a hétvége programjában szabadulószobára, szabadesés szimulátorra, szobrászműhely látogatásra és egy DJ képzésre is fel lehet iratkozni.

A két napos fesztivál a KÉK közismert Budapest100 projektjének jól bevált módszereit viszi tovább. A gyártelep ipari építészetét, ipartörténetét, a magán és közösségi emlékeket gyalogos séták, biciklis túrák és hangfelvételek rendezik témákba, amelyeket szakmai beszélgetések fejtenek tovább. Az épületekben régi és új korok együttéléséről lehet közvetlen benyomást szerezni olyan változatos funkciójú terekben mint a Májer Kft.-hez tartozó légoltalmi pince, az Erőmű turbinacsarnoka vagy a Flansch-Tech Kft. hatalmas üllőkön munkáló kovácsműhelye. Az Anyagvizsgálóban szakító- és fárasztóvizsgálatok elvégzéséhez asszisztáló közönséget, a Csepel Zrt. előtti Sóhajok hídjához pedig kerékpárflotta-tesztelőket és Csepel bicikli tulajdonosokat várnak. 


Hirdetés