Home Smart - David Wahl (x). 

Az IKEA hamarosan bemutatja első olyan dizájnkollekcióját, amely gyönyörű és funkcionális lakberendezési termékekbe épített vezeték nélküli töltőegységet tartalmaz okostelefonok és táblagépek számára. Az új technológiai megoldás – amelynek köszönhetően éjjeliszekrények, lámpák és íróasztalok lényegülnek át töltőállomássá – 2015 áprilisától lesz kapható az európai és észak-amerikai IKEA áruházakban, a globális termékbemutatót követően.

fotó © IKEA
 
Az IKEA vezeték nélküli töltőkollekcióját a „Home Smart” nevet viselő, hosszú távú stratégia részeként alakították ki, amellyel a cég új, előremutató fejlesztések során szeretné szebbé tenni az emberek mindennapjait az otthonaikban. A vezeték nélküli töltőkollekció fejlesztéséhez új, de a piacon már elérhető technológiát alkalmazott annak érdekében, hogy az emberek otthoni vagy munkahelyi környezetében felmerülő, a konnektorokkal és helyhez kötött, vezetékes töltőkkel kapcsolatos elvárásainak megfeleljen.
 
„Kutatásaink alapján és számtalan otthon felkeresése után bizton állíthatjuk, hogy az emberek nem szeretik a vezetékek kusza halmazát. Leginkább az okoz gondot, hogy nem találják a töltőjüket és lemerül a telefonjuk akkumulátora. Az új innovatív megoldásaink – amelyek a bútorokat a vezeték nélküli töltés technológiájával ötvözik – egyszerűbbé teszik az életet” – mondta Jeanette Skjelmose, a világítás és vezeték nélküli töltés üzleti-területi vezetője.
 
A technológia a globális minősítési szabvány, a Qi együttműködésével jött létre, független minősítést biztosítva a vezeték nélküli töltőtermékekre. Az új, éjjeliszekrényeket, asztali és állólámpákat, valamint íróasztalokat töltőpontokká alakító kollekciót, másokkal együtt, David Wahl tervezte.

fotó © IKEA
 
„Okos és praktikus vezeték nélküli töltőmegoldásokat valósítottunk meg, hogy ne kelljen többé a kábelek kusza szövevényével szembesülnöd. Egyszerre több készülék is tölthető, miközben élvezheted a gyönyörű, töltőkábelektől mentes otthon látványát” – meséli David Wahl.
 
Az IKEA minden évben olyan dizájnkollekciókat és egyedi együttműködésekből született termékválasztékot mutat be, amelyek a szebb otthoni élet megteremtéséhez nyújtanak segítséget. Az IKEA célul tűzte ki, hogy az eddigi 1-2 helyett akár tíz egyedi dizájnkollekciót is bemutat az év során. (X)

forrás:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Rajzi és Formaismereti Tanszék hallgatóinak és oktatóinak közös kiállítása.

Web:https://www.facebook.com/events/487911925033476/
Dátum:2019 Január 09. , Szerda
Hely:Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Település:Budapest
Cím:Deák Ferenc utca 17. I. emelet

 

A „HÍD”, itt és most a kapcsolatot jelenti, melynek értelmében minden hallgató két térbeli pontot összekötő, a geometria egy tetszőlegesen kiválasztott szerkesztési szabályát felhasználva, egy izgalmasan ritmizált konstrukciót épített, amely nem emlékeztet semmilyen hagyományos, folyókat áthidaló funkcionális szerkezetre. Számunkra tehát a híd fogalma szélesebb értelemben az a közös vizuális gondolkodás a forma és téralkotás területén, ami az építészet és a képzőművészet egymástól elkülönült diszciplínáinak összekapcsolását is jelenti.

Megnyitó / Opening: 2019. 01. 09. - 17.00

Megnyitja / Opening speech by: MENGYÁN András, Munkácsy díjas képzőművész - designer

Köszöntőt mond / Welcome speech by: MOLNÁR Csaba DLA, Ybl Miklós-díjas építész, tanszékvezető

Megtekinthető / On view:  2019. 01. 09 - 02. 23.

Nyitva tartás / Opening hours: kedd-péntek / Tuesday-Friday: 10.00 - 18.00, szombat / Saturday: 9.00 - 13.00The exhibition presents the works of Department of Graphics, Form and Design students and teachers of Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Architecture.

’BRIDGE’ in this case symbolises connection: students have created individual geometrical rules and formed rhythmical structures - based on the respective rules - connecting two points in space. Structures that are not reminiscent of traditional bridges or bypasses in any way, for them, the notion of "bridge" is understood in a wider sense, as a field of common visual volumetric and spatial thinking, re-connecting the dissociated disciplines of architecture and fine arts.


Hirdetés