Hirdetés

Új székházba költözött a Market

Az innovatív irodaház egyben referenciamunka is.

Új székházba költözött a Market-csoport. A számos innovációnak is helyet adó irodaházat egyben referenciamunkának szánta a magyar tulajdonú építőipari csoport.

Az 5500 négyzetméter alapterületű négyszintes irodaházat a Market saját maga tervezte és építette a leányvállalatai segítségével. A Market 6.0 névre keresztelt irodaház a cégcsoport hatodik székházára utal, és az előző irodaház közvetlen szomszédságában található, Óbudán.

A Market 6.0 székház

A III. ker. Bojtár u. 51. sz. alatt elhelyezkedő irodaházat BIM (Building Information Management) és VR (virtual reality) technológiával tervezte a Lean Tech Mérnökiroda, a tereprendezést, földmunkát és közműmunkát az ok bau végezte, a szerkezetépítést a Moratus, az épületvillamosságot a Vilati biztosította, míg az ipari padlót a Market-csoport legújabb tagja, a Valép Padló készítette el. A kivitelezési folyamat kevesebb, mint 8 hónap alatt alatt zajlott le, és a kitűzött határidőben, május végén költözött be a munkatársi csapat.

Egyedi megoldások

Az épület korát megelőző dizájnnal és magas műszaki tartalommal bír. Jellemző külső jegyei közé tartozik a különleges vörösrézháló, mely napszakoktól függően eltérő hangulatot biztosít. Az új székház a szakmáról szól, annak minden fontos elemét igyekszik megmutatni.

Az új székház lelke a közösségi téren alapszik, ahol egy olyan kreatív gondolatokkal teli közeget alakítottak ki, amely lehetőséget ad az építőipar különböző területeivel foglalkozó partnereknek és munkatársaknak az együttműködésre.

Megjelenésében és funkcionalitásában barátságos, transzparens helyszínt kínál a bent dolgozóknak. A nagy, belső tereket kortárs művészeti alkotások díszítik.

A Market 6.0 székházban több anyagot a maga nyers szépségében építettek meg, így például a rézhálón kívül a csavart pillérek, a csiszolt beton padló, a látszó gépészet és az oktatótér fa burkolata egyaránt tükrözi e stílust.

Az épület közel félszáz olyan különleges megoldást sorakoztat fel, melyek összessége egyedülállóvá teszi a cégcsoport központját. Ide tartozik többek közt a fándlikból készült csillár, a rekreációs szigetek, az egyedi szobrok, a rendezvénydomb, a petanque pálya

A részletek iránti odafigyelés a modern és kiemelkedő munkakörnyezet kialakításának minden szegmensében megjelent, mely a dolgozók megbecsülésének, és a Market munkáltatói márkájának alapja.

Tudatos és jövőbemutató

A Market 6.0 épülete BREEAM minősítésen megy keresztül, célként a „Very Good” kategóriát határozták meg. A környezetvédelem érdekében változtattak a korábbi rendszeren, és minden emeletre szelektív hulladékgyűjtő sziget került, mellyel párhuzamosan megszűntek az asztali hulladékgyűjtő kosarak.

A világítás teljes egészében digitálisan vezérelt, mellyel az energia jelentős százaléka megtakarítható. A belső, általános világítást adó világítógerendák világszinten is unikálisnak tekinthetőek.

„Az új székházunk az építőipar jövőjébe és a minőségbe vetett állásfoglalásunk. Az építőiparban a jövő azon szereplőké, akik integráltan képesek kezelni egy-egy projektet, minél több feladatot képesek házon belül megoldani, és élnek az innováció, így például a digitális eszközök, a BIM, a saját gyártás eszközeivel”

– emelte ki Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója az új épület kapcsán.

Újabb referencia

A Market erősségei között szerepel az iroda-és székház építés. Csak az elmúlt két évben közel 468.000 négyzetméter irodaház fejlesztést adott át és indított el. A cégcsoport dolgozott a Telekom és a T-Systems közös székházán, a HillSide Irodaházon is, emellett kivitelezés alatt állnak az OTP és a MOL számára készülő székházak is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fegyelmezett német cégközpont ipari jelleggel – és rengeteg poénnal

Fegyelmezett német cégközpont ipari jelleggel – és rengeteg poénnal

Május végén birtokba vette új székházát a Market.

Közösségépítés és digitalizáció

Közösségépítés és digitalizáció

Báthory Balázs vezérigazgató-helyettes víziói a Market új székháza kapcsán.

Huszonöt éves a Market Építő Zrt.

Huszonöt éves a Market Építő Zrt.

Hazánk mára legnagyobb, piacvezető magasépítőipari vállalata.

Hirdetés