Új technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének egyik piacvezető gyártója, az Isopan.

Folyamatosan változik a magyar építőipari piac: néhány éve még csak az ár számított, most már a minőséget is fontosnak tartja a legtöbb szereplő – számolt be a személyes tapasztalatáról az Isopan rendezvényén az egyik szakember. Évről évre szigorodnak az előírások is, közben az ügyfelek egyre tájékozottabbak, és nagyobb jelentőséget fordítanak minden részletre, így a minőségi fém hőszigetelő panelekre is. A Magyarországon 2006 óta jelen lévő Isopan most új termékekkel igyekszik kielégíteni a tűzálló panelek iránti megnövekedett keresletet. A cégnek azért is fontos a magyar piac, mert az idén év eleji eladásainak több mint fele exportból származik, az exportérékesítésnek pedig mintegy 30 százalékát a magyar piac adja. 

Magyarország és Románia annak azon kilenc ország közé tartozik – Ukrajna, a Moldovai Köztársaság, Bulgária, Szerbia, Macedónia, Bosznia, Montenegró és Szlovákia mellett –, ahova az Isopan Est exportálja termékeit. A kereskedelmi és ipari létesítmények magyarországi piaca továbbra is növekszik, ami közvetve a hőszigetelő panelek iránti kereslet növekedését is okozza.

„Az új gyártósorunknak köszönhetően – amely lerövidíti a szállítási időt, és kiegészíti a termékskálát – a román leányvállalat (azaz az Isopan Est) műszaki megoldásokat kínál, amelyek fedezik a délkelet-európai piaci kereslet több mint 95 százalékát” – mondta Alexandru Ciucă, az Isopan Est műszaki igazgatója, aki a vállalat termékeivel kapcsolatban rendre hangsúlyozta, hogy esztétikai követelményeknek is eleget kell tenniük.

Ciucă (jobbra) az Isopan rendezvényén

Az elmúlt évben az Isopan Est 10 millió eurót fektetett be a romániai gyártóüzem kutatásába, fejlesztésébe és műszaki korszerűsítésébe.

A Leaf technológiát idővel kipróbálták az olasz kutatási és fejlesztési osztályon, és úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen az építőipari szakemberek igényeinek, hogy sokoldalú, fenntartható és környezetbarát anyagokkal tudjanak dolgozni.

Az Leaf technológia innovatív megoldás a vállalat hőszigetelő paneljeinek széles skálájára, alacsony környezeti hatás mellett növeli a hőszigetelést, és javítja az épület általános energiateljesítményét, ezzel a magasabb szintű kényelemről és a költséghatékonyságról is gondoskodik. A Leaf technológia az Isofrigo, Isofrozen és Isocop, valamint a halogén nélkül készült termékekre alkalmazható és számos előnnyel jár, többek közt:

  • minimalizálja a füst eloszlását tűz esetén
  • fokozott biztonság az épület és az épületben tartózkodók számára
  • csökkentett panelvastagság, esztétikai előnyök
  • jobb szigetelési teljesítmény, mint a klasszikus poliuretán panelek esetében
  • 20 százalékkal kisebb hővezethetőség, elősegítve az épület energiahatékonyságát
  • alacsonyabb energiafogyasztás fűtéskor és hűtéskor egyaránt
  • kisebb CO2-kibocsátás.

Az Isopan korszerűsített gyártóüzeme

Leaf technológia bevezetésével az Isopan igyekszik megerősíteni az építőipari vállalatok – az anyaggyártóktól az építőkig és építészekig – növekvő érdeklődését a fenntartható fejlődésben való aktív részvétel iránt.

„Az új Leaf technológia kielégíti a lakosság és a vállalatok növekvő igényét a tevékenységeik által okozott környezeti hatások csökkentésére. A Leaf panelek rávilágítanak arra, hogy elérkezett az építkezés jövője elérkezett, és mindenki számára elérhető” – mondta Toni Pera, az Isopan Est vezérigazgatója. 

2018-ban az Isopan több mint 15 millió négyzetméter fém hőszigetelő panelt gyártott és forgalmazott Romániában, valamint négy kontinens másik 72 országában, 47 százalékkal hozzájárulva az anyavállalat, a Manni konszern által bejegyzett 630 millió eurós forgalomhoz.

Az Isopanról 

Az Isopan a Manni csoport része, több mint 40 éve van jelen 73 országban és 70 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az acél- és hőszigetelő panelek gyártásában.

A gyár és az egyik termék

Magyarországon az Isopan 15 éve járul hozzá az építőipar fejlesztéséhez, olyan megoldásokat kínál, amelyek ötvözik az anyagok funkcionalitását, a folyamat fenntarthatóságát, a felhasználói biztonságot és az épületek energiahatékonyságát, új és energiarehabilitált épületekre egyaránt.

Az Isopan által készített szendvicspanelek elősegítik a szükséges feltételek megvalósulását a LEED tanúsításhoz (Leadership in Energy and Environmental Design: egy olyan minősítési rendszer, amely zöldépületek tervezése, kivitelezése és üzemeltetése során értékeli az adott épület vagy létesítmény fenntarthatóságát), amely a világ leggyakrabban használt szabványa az épületek fenntarthatóságának igazolásában.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Oasis Bécsben

Oasis Bécsben

Mendreczky Karina és Járay Kortmann Katalin képzőművészek közös kiállítása.

Az Ég ajándéka

Az Ég ajándéka

Víz&Város a 21. században

Hirdetés