Hirdetés

A Swietelsky Magyarország minden építkezésén dolgoznak, és a cégnek lehetőségeket is hozhat a válság.

LEJÁTSZÁS:

«
»
0.7X 1X 1.2X 1.5X 1.7X 2X

A magyar piacon 25 éve jelen lévő Swietelsky Magyarország nagyon stabil cég, a vírushelyzet közepette is stabilan fizet, és kiáll a dolgozóiért – mondja Bognár Árpád, a cég ügyvezető igazgatója, aki éppen a helyzetből adódóan lehetőségeket is el tud képzelni a válságban. Octogon podcast #3.

Hogyan érinti a járványhelyzet nyomán kialakulóban lévő válság az építőipart? Továbbra is elsősorban ezt igyekszünk feltérképezni az építőipari körképünkkel, és Bognár Árpád el is ismeri, hogy váratlanul érkezett ez a helyzet: „Két hónappal ezelőtt ezt nem gondoltuk volna, magam is optimistább voltam.”

Ugyanakkor a Swietelsky mindent megtesz a helyzet kezelése érdekében, elkötelezett a dolgozói egészségének védelmében, és ez a cég összes leányvállalatára is érvényes. És ugyanilyen elkötelezettek a meglévő szerződések betartásában, határidőn belül.

„Minden építkezésen dolgozunk, ezen nem lazítunk semmit, bár az anyagellátás nehezebb lett, ahogy a külföldi munkavállalókhoz köthető alvállalkozói teljesítések is

– jelentette ki az igazgató. – Másfelől a koronavírus elkerülte a saját dolgozóinkat, nyilván ha valamelyik építkezésen ez beütne, akkor a kieső dolgozó teljesítése is hiányozna.”

Két Swietelky-projekt: a Meininger Hotel......és az Ecodome

Az év hátralévő részére a meglévő munkák jelentenek egyfajta biztonságot, ugyanakkor mivel szerteágazó a tevékenységük, egyes területeknek az év második felére már nincs munkája, és sok tender nehezen indult vagy nem indult be.

„Ha ezek a folyamatok nem gyorsulnak be, a jövő év első negyedévében nagymértékű visszaesés is jöhet. Kicsit elkéstek a gazdaságélénkítő programok; ezeknek a tendereknek már kint kellene lenniük, és sokkal nagyobb intenzitással folyniuk kellene.”

De jöhet-e valamilyen nem várt, pozitív lehetőség? „Ha a gazdaságélénkítő program a kormány részéről beindul, az nyilván számít majd, illetve a Swietelsky, amely egy nagyon stabil cég, több mint 25 éve jelen van a magyar piacon, a vírus idején is stabilan fizet, stabil munkahelyet biztosít, kiáll a dolgozóiért. Mi sokkal jobban fogunk tudni ezekehez a munkavállalókhoz nyúlni, és kapacitást bővíteni. Ha vannak területek, ahol a válság miatt kiesnek cégek, akkor talán lesz olyan rés, ahová be fogunk tudni törni.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Puskás Marcell adventi Emléknaptára

Puskás Marcell adventi Emléknaptára

Itt az advent! Ez biztos, mert elkészült a lassan hagyományos Puskás-féle naptár. 

Építészet és turisztika találkozásai

Építészet és turisztika találkozásai

Online kiállítás a MÉSZ szervezésében.

Bejelentették a jövő évi Salone del Mobile időpontját 

Bejelentették a jövő évi Salone del Mobile időpontját 

A szokásos április helyett szeptember 5. és 10. között rendezik meg a világ legnagyobb bútorvásárát Milánóban.

Hirdetés