A Swietelsky Magyarország minden építkezésén dolgoznak, és a cégnek lehetőségeket is hozhat a válság.

LEJÁTSZÁS:

«
»
0.7X 1X 1.2X 1.5X 1.7X 2X

A magyar piacon 25 éve jelen lévő Swietelsky Magyarország nagyon stabil cég, a vírushelyzet közepette is stabilan fizet, és kiáll a dolgozóiért – mondja Bognár Árpád, a cég ügyvezető igazgatója, aki éppen a helyzetből adódóan lehetőségeket is el tud képzelni a válságban. Octogon podcast #3.

Hogyan érinti a járványhelyzet nyomán kialakulóban lévő válság az építőipart? Továbbra is elsősorban ezt igyekszünk feltérképezni az építőipari körképünkkel, és Bognár Árpád el is ismeri, hogy váratlanul érkezett ez a helyzet: „Két hónappal ezelőtt ezt nem gondoltuk volna, magam is optimistább voltam.”

Ugyanakkor a Swietelsky mindent megtesz a helyzet kezelése érdekében, elkötelezett a dolgozói egészségének védelmében, és ez a cég összes leányvállalatára is érvényes. És ugyanilyen elkötelezettek a meglévő szerződések betartásában, határidőn belül.

„Minden építkezésen dolgozunk, ezen nem lazítunk semmit, bár az anyagellátás nehezebb lett, ahogy a külföldi munkavállalókhoz köthető alvállalkozói teljesítések is

– jelentette ki az igazgató. – Másfelől a koronavírus elkerülte a saját dolgozóinkat, nyilván ha valamelyik építkezésen ez beütne, akkor a kieső dolgozó teljesítése is hiányozna.”

Két Swietelky-projekt: a Meininger Hotel......és az Ecodome

Az év hátralévő részére a meglévő munkák jelentenek egyfajta biztonságot, ugyanakkor mivel szerteágazó a tevékenységük, egyes területeknek az év második felére már nincs munkája, és sok tender nehezen indult vagy nem indult be.

„Ha ezek a folyamatok nem gyorsulnak be, a jövő év első negyedévében nagymértékű visszaesés is jöhet. Kicsit elkéstek a gazdaságélénkítő programok; ezeknek a tendereknek már kint kellene lenniük, és sokkal nagyobb intenzitással folyniuk kellene.”

De jöhet-e valamilyen nem várt, pozitív lehetőség? „Ha a gazdaságélénkítő program a kormány részéről beindul, az nyilván számít majd, illetve a Swietelsky, amely egy nagyon stabil cég, több mint 25 éve jelen van a magyar piacon, a vírus idején is stabilan fizet, stabil munkahelyet biztosít, kiáll a dolgozóiért. Mi sokkal jobban fogunk tudni ezekehez a munkavállalókhoz nyúlni, és kapacitást bővíteni. Ha vannak területek, ahol a válság miatt kiesnek cégek, akkor talán lesz olyan rés, ahová be fogunk tudni törni.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Üveg muráliák szakrális térben, avagy az ablakok meditációt segítő szerepe

Üveg muráliák szakrális térben, avagy az ablakok meditációt segítő szerepe

Török Sára diplomamunkájában díszüveggel keresi a választ arra, hogyan lehet a ma embere számára olyan szakrális teret alkotni, mely segíti az elmélyülést és az istenkapcsolatot.

Őszinteség és műemlékvédelem

Őszinteség és műemlékvédelem

A szeptemberi Látkép 2020 programján.

Tudatos eklektika
  • 2020-07-16 09:00
  • Deco

Tudatos eklektika

Felújított lakás a belvárosban

Hirdetés