Hirdetés

Óvoda és háziorvosi rendelő is nyílik a BudaParton

A főváros legújabb városnegyedében folyamatosan bővülnek a kereskedelmi egységek és a rekreációs lehetőségek is.

A főváros legújabb városnegyedében, a BudaParton, már öt épületet átadtak, jövő nyárra pedig újabb két házzal bővül a beruházás. A lakó- és irodaépületek mellett egyre jobban kirajzolódik a városnegyed bevásárlóutcája, már több üzlet megnyitott, és fokozatosan bővülnek a kereskedelmi egységek, valamint a rekreációs lehetőségek. A BudaPart szolgáltatásai az itt lakókon és dolgozókon túl a környéken élőket, valamint a városnegyedbe látogatókat is kiszolgálják. 

A beruházás fejlesztője már a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít arra, hogy olyan szolgáltatási portfóliót alakítson ki a városnegyedben, mely alkalmazkodik a XXI. századi elvárásokhoz, megkönnyíti a mindennapokat és illeszkedik a modern életstílushoz. A Kopaszi-gát mellett egyre látványosabban alakulnak a Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében az épületek, ahol a házak utcaszintjén már több szolgáltató megnyitotta kapuit: idén nyártól elérhető a BudaPart GATE Melódin étterem, ősszel virágbolttal (Grajnai the florist), pékséggel (Príma Pék), zöldség- és gyümölcsbolttal (Greens&Seeds), valamint lottózóval bővültek az elérhető kereskedelmi egységek. 

A BudaParton a közeljövőben több élelmiszerbolt létesül, az első átadott irodaházban 2021 tavaszától szupermarket, valamint a QuickPick, egy Európában egyedülálló, alkalmazás alapú üzlet is elérhető lesz, ami az innovatív technológiának köszönhetően virtuálisan nyomon követi a termékek kosárba helyezését és a fizetés is az alkalmazáson belül történik, így lehetővé teszi a vásárlást pénztár és sorban állás nélkül. 

Mindezek mellett 2021-ben a tervek szerint egy kézműves fagylaltozó, Rossmann drogéria, gyógyszertár, fitneszterem, SUP üzlet, biobolt, barista kávézó és szépségszalon nyitja majd meg kapuit. Az öbölre néző több, mint 300 nm-es SHO Buda étterem-és kávézó jövő nyáron nyithat meg a BudaPart téren, melyet Deli János irányít majd. Az ő nevéhez fűződik többek között a MÁK, a Márga Bisztró és a Gléda Vendéglő vezetése, illetve korábban a három Michelin csillagos Heston Blumenthal egyik angliai éttermének irányítása is. A városnegyedben várhatóan óvoda, valamint felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő is megvalósul a fejlesztés során.

A városnegyed előnyeit a lakók és dolgozók mellett bárki élvezheti, a Kopaszi-gát természeti adottságaival és szolgáltatásaival együtt. A BudaPart kikapcsolódási lehetőségek tárházát nyújtja: a Lágymányosi-öbölben kajak-kenuzás, vitorlázás, sárkányhajózás és 2020-tól már a SUPpolás közül is választhatnak az aktív kikapcsolódást kedvelők, jövő nyártól pedig a Beach&Bar homokos partján is eltölthetik szabadidejüket. A vízi sportok mellett lehetőség van futni és kerékpározni, hamarosan pedig elkészül a BudaPart központi parkja további játszóterekkel és közösségi kerttel, ami szintén remek lehetőségeket kínál majd a feltöltődésre. 

„A beruházás indulásakor azt álmodtuk meg, hogy egy olyan városnegyedet hozunk létre, ahol amellett, hogy a városlakók jól érzik magukat, a hétköznapjaik is könnyebbé válhatnak. Naponta akár több órát is eltölthetünk utazással, a város különböző pontjain intézzük a bevásárlást, máshova megyünk a gyerekekért az óvodába, egy harmadik helyen vacsorázunk. Ez az idő jelentősen lerövidülhet a budapartiak számára, mivel az itt megvalósuló szolgáltatásoknak és a kikapcsolódási lehetőségek tárházának köszönhetően minden egy helyen, autózás nélkül, sétatávolságban megtalálható, így szinte nem is akarjuk kitenni a lábunkat a városnegyedből. Úgy gondolom, ebben, a közösségben van a jövő, amivel a fővárosban egyedülálló értéket teremtünk”

– mondta el Kiss Ákos, a Property Market értékesítési igazgatója, aki egyben a BudaPart kiskereskedelmi egységeinek bérbeadásáért is felelős.


(Forrás: közlemény)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A városok titkos tartalékai

A városok titkos tartalékai

Rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánították a BudaPart városnegyed fejlesztést a Kopaszi-gátnál.

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Muhari Csilla, a Facade Design & Building egyik alapítója azt tűzte ki célul, hogy olyan homlokzatokat tervezzen, amivel formálja környezetét.

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Hirdetés