Több mint 500 otthonból álló csomagot jelentett be a Cordia.

Jelentősen bővíti a főváros teljes újlakáspiaci kínálatát Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia. A vállalat egy több mint 500 otthonból álló portfóliót visz piacra november közepéig arra válaszul, hogy a kormány az ötszázalékos újlakásáfa újbóli alkalmazását jelentette be. A Cordia lépésének eredményeként a VIII. és a XIV. kerületben az eddiginél mintegy hatvan százalékkal több új otthonból válogathatnak a vevők.

Grand Corvin 2 – Látványterv: Cordia

Három projekt keretében összesen több mint 500 lakással bővíti kínálatát a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia. Magyarország vezető lakásfejlesztőjének ezt a döntését az tette lehetővé, hogy a kormány elfogadta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter előterjesztését, amelynek értelmében 2022 végéig ismét öt százalék lesz a lakásépítés áfája.

A Cordia lépése számottevően növeli az egyébként jelentősen lecsökkent fővárosi kínálatot. Budapesten az elmúlt év végi, közel 7200 ingatlanból álló újlakáskínálat 2020 szeptember végére 5900 alá esett vissza, vagyis a Cordia csomagja ehhez képest közel kilenc százalékos bővülést eredményez.

Ennél is jelentősebb a hatás a XIV. és a VIII. kerületben, ahol közel hatvan százalékkal növelik a teljes kínálatot a Cordia most meghirdetett fejlesztései.

„A gazdaság, a lakáspiac, az építőipar és a lakásállomány szempontjából is óriási szükség volt az ötszázalékos áfakulcs újbóli, teljes körű bevezetésére. Ezzel az 500-as csomaggal a Cordia jelentősen képes növelni a mindezidáig folyamatosan szűkülő fővárosi újlakáskínálatot, azaz – a kormányzati törekvéseknek megfelelően – hozzájárul az elérhetőbb otthonteremtéshez – mondta Földi Tibor, a Cordia igazgatóságának elnöke. – Mindemellett továbbra is úgy látjuk, hogy a lakás- és gazdaságpolitikai célok eléréséhez szintén szükség van legalább a rozsdaövezeti fejlesztések korábban már bejelentett támogatására, illetve a rozsdaövezeti térképek kijelölésére, mert hosszú távon ezekkel a fejlesztésekkel lehetne megteremteni az egyensúlyt a piacon.”

Universo – Látványterv: Cordia

A bő félezer otthonból álló portfólió részben a IX. kerületben épülő Universo és a VIII. kerületi Corvin Sétányon található Grand Corvin 2. lakásaiból áll össze. E lakóházak építkezése előrehaladott állapotban van, így a vevők akár közeli átadású lakások széles választékából is válogathatnak. Az Universóban jelenleg 170 szabad lakás érhető el, ezek a tervek szerint 2021 második negyedévére készülhetnek el, míg a Grand Corvin 2. 224 lakása 2023 első negyedében lesz költözhető.

Szintén a mostani csomagba tartozik XIV. kerületi Thermal Zugló 4. ütemének 110 lakása – e fejlesztés elindítását az tette különösen aktuálissá, hogy a járványhelyzet, illetve az egészségügyi veszélyhelyzet idején bevezetett kijárási korlátozások nyomán erőteljes növekedés mutatkozott a zöldövezeti otthonok iránt.

A Thermal Zugló 4. – Látványterv: Cordia
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Legyen Budapest egy színes város!

Legyen Budapest egy színes város!

Ö dolog, amiért imádjuk a modernkori faldekorálás művészetét.

Terek több szerepben

Terek több szerepben

Multifunkcionális kislakás a belvárosban.

Tűzfalon elevenedik meg A Pál utcai fiúk ikonikus üveggolyózás-jelenete

Tűzfalon elevenedik meg A Pál utcai fiúk ikonikus üveggolyózás-jelenete

A VIII. kerület előtt tisztelgő alkotással koronázza meg Közép-Európa legnagyobb városrész-megújítási projektjének egyik legfontosabb fejezetét a Cordia.

Hirdetés