Itt az Archicad 27 magyar változata

A Graphisoft bemutatta 2023-as termékkínálatát a Building Together I Connect digitális eseményén

Október 4-én mutatta be a Graphisoft, az Épület Információs Modellezés (BIM) vezető fejlesztője és megoldásszállítója az építészet, illetve a multidiszciplináris tervezés területén megújult termékkínálatát. A vállalat nemzetközi rendezvényén debütált az Archicad legújabb, 27-es verziója, valamint bemutatták a BIMcloud, a BIMx, valamint DDScad frissítéseit. A bemutató egy olyan több hónapos Technológiai Előnézeti programot követett, amelyben a felhasználók közreműködését kérték a Graphisoft zászlóshajója, az Archicad fejlesztésében. A legújabb verzió vadonatúj, tervváltozatok elkészítését lehetővé tevő funkciót, professzionális szintű vizualizációs eszközöket, fejlett projektmenedzsment megoldásokat, valamint új lehetőségeket kínál a nyílt, multidiszciplináris tervezési együttműködéshez.
 

Archicad 27: még egyszerűbb használat és gyorsabb munkafolyamatok az egyes tervváltozatok modellezésénél, dokumentálásánál és vizualizációjánál.


„A Graphisoft a tervezési és csapategyüttműködési megoldások egymásra épülő fejlesztéseit a BIM szemlélet alapján végzi, ami globális piaci sikert hozott vállalatunknak. Évről évre egyaránt bővítjük termékeink képességeit, illetve újdonságokkal is jelentkezünk. Ezáltal olyan aktuális termékökoszisztémát kínálunk a magyar építőipari tervező- kivitelező és beruházó vállalatoknak, amely biztosítja számukra, hogy mielőbb megfelelhessenek az új építési törvény BIM kritériumainak, illetve nemzetközi versenyképességük is javuljon” – mondta Reicher Péter, a Graphisoft országigazgatója.
 


Archicad

Az Archicad nagy teljesítményű beépített eszközkészletével és felhasználóbarát kezelőfelületével a globális piac leghatékonyabb BIM szoftvere. A kulcsrakész tervdokumentációt, egy kattintással történő közzétételt, fotórealisztikus megjelenítést és a kategóriájában legjobb elemzést kínáló Archicad lehetővé teszi az építészek számára, hogy arra összpontosítsanak, amihez a legjobban értenek: nagyszerű épületek tervezésére.
 
A végpontok közötti akadálytalan munkafolyamatra épülő integrált Tervopció-menedzsment biztosítja az építészek és a multidiszciplináris csapatok számára, hogy a korábbinál hatékonyabban egyeztessék a tervváltozatokat a megrendelőkkel, azaz a legrövidebb időn belül megtalálják a legjobb alternatívákat. „Az új Tervopciók olyan értékes eszköz, amelynek köszönhetően az építészek szinte végtelen variációs lehetőségek alapján valósíthatják meg kreatív ötletüket” – mondta Kevin Lee, az ausztrál TZG Architects BIM technológiáért felelős igazgatója. „Ez az eszköz az egyik leginkább várt ajándék az építész közösség számára.”
 
A projektmenedzsment támogatása a fejlesztések egyik fókusza, ezért az Archicad most az attribútumkezelési munkafolyamat felhasználók által kért kiegészítéseit kínálja. Ez a fejlesztés jelentősen megnöveli a tervezési csapatok hatékonyságát, mivel a felhasználók a korábbinál több attribútumot tudnak mappákba rendezni.

A még nagyobb kiszámíthatóságot és termelékenységet biztosító új eszközök (például a Távolságjelzők) az Archicadet élvezetesebbé és intuitívabbá teszik a más platformokról érkező építészek számára. Itt talál bővebb információt az Archicad 27 újdonságairól.


BIMcloud

A BIMcloud használatával a felhasználók biztonságos, valós idejű együttműködést tudnak megvalósítani a projektcsapatok tagjai között, amely független a projekt méretétől, az irodák földrajzi elhelyezkedésétől vagy az internetkapcsolat sebességétől. A hagyományos hardver és szoftverkörnyezetben működő privát, illetve nyilvános felhőkonfiguráció szolgáltatásként (SaaS) még kisebb irodaigényt tesz lehetővé, kihasználva a gyors, hatékony és biztonságos valós idejű hozzáférést a megosztott projektekhez.

A multidiszciplináris tervezői együttműködést biztosító BIMcloud platformra a tervezők és a szakági mérnökök mindig számíthatnak. A legújabb fejlesztések ezért elsősorban a biztonságot – minden tervezőiroda egyik legnagyobb félelmét – állítják most a középpontba, a nemrég bemutatott többfaktoros hitelesítésnek köszönhetően. A BIMcloud újdonságai itt olvashatók.


BIMx

A BIMx a legnépszerűbb prezentációs és koordinációs applikáció, amely asztali számítógépeken, iPaden, iPhone-on, továbbá Android telefonokon és tableteken egyaránt futtatható. A program áthidalja a távolságot a tervezőirodák, az ügyfelek irodái, valamint az építkezés helyszíne között.
A BIMx sokkal több, mint egy 3D-nézegető: ez egy olyan hatékony munkahelyi és mobil együttműködési megoldás, amelynek új, beépített hibajelentő képeségei lerövidítik az építkezés helyszínén vagy a projekt koordinációs megbeszéléseken felfedezett problémák megoldásához szükséges időt. A BIMx újdonságai itt találhatók.


Archicad Collaborate

Az előfizetés-alapon működő Archicad Collaborate kedvezményes áron együtt kínál hozzáférést az Archicad, a BIMx és a BIMcloud SaaS használatához. Ellentétben más BIM szoftver gyártókkal, amelyek külön díjat számítanak fel a felhőszolgáltatásokért, az Archicad Collaborate vonzó alternatívát kínál azáltal, hogy a díjnyertes BIMcloud SaaS szolgáltatása részét képezi az Archicad előfizetési díjának. Az előfizetéses konstrukciók könnyen elérhetők a felhasználóbarát Graphisoft Store-ban. „Az ügyfelek hatékony megoldásokat követelnek, amelyeket egyszerű megvásárolni, megtanulni és használni” – mondta Kiss Márton, a Graphisoft globális termékfejlesztési alelnöke. „Az Archicad Collaborate lehetővé teszi az irodák számára az Archicad, BIMx és BIMcloud SaaS megszerzését olyan áron, amelyet még a kisebb cégek is megengedhetnek maguknak.” Az Archicad Collaborate részletes leírása itt található.


DDScad

A DDScad jól egyesíti a kiemelkedő építészetet a csúcsminőségű építési teljesítménnyel köszönhetően az intelligens gépészeti, elektromos, valamint épületgépészeti (MEP) tervező eszközöknek, valamint az integrált számítási és átfogó dokumentációs megoldásoknak, amelyek minden építőipari rendszerhez egyaránt illeszkednek. A felhasználóknak lehetővé válik magas minőségű MEP projektek tervezése és megvalósítása mind határidőn, mind költségkereten belül úgy, hogy közben zavartalanul együtt tudnak dolgozni a BIM projekt érintett résztvevőivel.
 
A mérnökök több időt tudnak megtakarítani azáltal, hogy a DDScad hatékony megoldásán keresztül modellezik az építési rendszereket. A gyártói adatokhoz való hozzáférés, amely alapvető része a MEP terveknek, most dobozos megoldásként is elérhető. Ráadásul az új termék adat technológia a megnövelt OPEN BIM kapacitással együtt nagyobb szabadságot és rugalmasságot is biztosít a mérnököknek.

„A DDScad jelentős mértékben támogatja az elektromos hálózat tervezését munkánk során” – mondta Uwe Bullwinkel, a német Schnittger Wilde mérnöki tervezővállalat részéről. „A 19. verzió még nagyobb rugalmasságot biztosít, például az elosztó tábla párhuzamos tápellátása időben érkezik a fotovoltaikus rendszerek tervezéséhez. Az új áttekintő diagram segítségével többek között gyorsan át tudjuk nézni az érintett tápellátó rendszereket. Az ehhez hasonló innovációk miatt bizonyul a DDScad a legjobb választásnak a hatékony MEP tervezéshez.”
 
A DDScad egyre több országban már havi és éves előfizetéses konstrukcióban is elérhető a Graphisoft Store-ból. Az előfizetésbe bevont országok száma fokozatosan bővül, a DDScad azonban örökös licencként is megvásárolható. Bővebb információ itt olvasható a DDScad-ről.


Multidiszciplináris munkafolyamat fejlesztések

Az Archicad folyamatosan erősíti a multidiszciplináris csapatokban dolgozó építészek és a szakági mérnökök közötti együttműködést. A MEP Modeler legújabb verziója jelentős előrelépést jelent a beépített MEP modellezési munkafolyamatban, miközben a szerkezetelemzési modell új fejlesztése lerövidíti a strukturális tervezés idejét a nagy és komplex projektek esetében.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Beszéljünk BIM-ül!

Beszéljünk BIM-ül!

A Graphisoft készül az építőipari digitalizációjára.

Tervezz egy világot gyorsan és hatékonyan, tele napfénnyel és friss levegővel! (X)

Tervezz egy világot gyorsan és hatékonyan, tele napfénnyel és friss levegővel! (X)

A VELUX tervezést segítő digitális szolgáltatásai új szintre emelik az épülettervezést.

Hirdetés