Hirdetés

Építkezés egyrétegű energiahatékony falazóelemmel

Időtálló családi ház építésére egyrétegű energiahatékony falszerkezet a tökéletes választás.

A házépítés alapos tervezést igényel a telek kiválasztásától, a tervrajz megálmodásán és az építési anyagok kiválasztásán át egészen a nyílászárók kialakításáig. Becsei Áron órakészítő precíz emberként minden lépést alaposan átgondolt, amikor házépítésbe fogott. A legjobb alapanyagokat kereste, így talált rá az Ytong pórusbeton falazóelemeire.

Becsei Áron számára órakészítőként alapvető érték a precizitás

Becsei Áron felső kategóriás mechanikus órák tervezésével és készítésével foglalkozik. Harmadik generációs órás családba született, édesapja vezette be a szakma rejtelmeibe. Azon kevés órakészítők egyike, aki a műhelyében minden feladatot maga végez el a legkisebb csavartól a teljes szerkezet összeszereléséig. Óráinak minden egyes alkatrészét egyedileg és kézzel dolgozza ki, így azok akár ékszerként is megállnák a helyüket.

Ahogy egy karóra több száz alkatrésze is gondos kialakítást és megmunkálást igényel, ugyanúgy fontos a házépítésnél az összes részlet. Ezt Becsei Áron is fejben tartotta, amikor a házépítéshez szükséges alapanyagok válogatásával töltötte az idejét.

„Nem kevés témában kell felelősen dönteni egy családi ház építése során. Ezek közül az egyik legfontosabb az energiahatékonyság kérdése. A falazóanyagok kapcsán először arról kell dűlőre jutni, hogy szükséges-e kiegészítő hőszigeteléssel számolnunk, vagy olyan falazó megoldást választunk, mely egymagában megállja a helyét” – Becsei Áron azért döntött az Ytong pórusbeton falazóelemei mellett, mert szerkezeti sajátosságainak köszönhetően ez a falazóanyag nem igényel kiegészítő hőszigetést, egyrétegű falazatok építhetők belőle.

„Ráadásul kiváló hőszigetelő tulajdonsággal bír, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így télen és nyáron is optimálisan szabályozza a levegő hőmérsékletét” – teszi hozzá.

Az Ytong falazóelemek másik fontos előnye, hogy minden irányban azonos mértékben képesek a hőszigetelésre, ennek köszönhetően védelmet nyújtanak a hőhidak, a páralecsapódás és a penészesedés ellen is. Az Ytong termékek használatával tehát olyan egyrétegű, energiahatékony és korszerű falazatok építhetők, amikkel a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata is megtakarítható.

Becsei Áron tudatos vásárlónak tartja magát, aki új otthonának megépítésekor sem csak a saját kényelmére gondolt. A házépítésre időtálló vállalkozásként tekint, amelynél figyelembe kell venni az építkezés környezetre gyakorolt hatását is:

„Amikor megtudtam, hogy a tisztán ásványi alapanyagokból készülő Ytong termékek nemcsak kiváló minőségűek, de semmilyen káros hatásuk sincs a környezetre, egyértelmű volt, hogy ezt választom.”

Emellett megfelelnek minden környezetvédelmi követelménynek a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás és a kész épület energiahatékonysága tekintetében. Az Ytong falazóelemekre tehát gond nélkül rábízhatjuk magunkat, ha energiahatékony, kitűnő hőszigetelő képességű falszerkezettel rendelkező, környezettudatos családi házat szeretnénk építeni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Le Corbusier színpalettája órákba öntve

Le Corbusier színpalettája órákba öntve

A Rado új mini kollekciója

Parametrikus építészet ihlette óra kapott Red Dot díjat

Parametrikus építészet ihlette óra kapott Red Dot díjat

Telekes Tamás a concept kategóriában nyerte el a rangos designdíjat.

Elektromos hulladékból készítettek menő órát

Elektromos hulladékból készítettek menő órát

2021-ben kezdik a forgalmazását.

Hirdetés