Az Uponor Comfort-E kényelmes és egyszerűen telepíthető, de ennél jóval többet is tud.

Átgondolt, könnyen telepíthető elektromos padlófűtési megoldás a magas hőérzet megvalósítása érdekében - legyen szó felújításról vagy új építésről. Az Uponor választékában a hagyományos nedves rendszerű padlófűtések mellett már megtalálható az elektromos fűtőszőnyeg is. Hisz van, hogy csak egy kis kiegészítés szükséges.

Az Uponor elektromos padlófűtési rendszer előnyei:

  • Nagyon vékony, öntapadó kábelszőnyegek kétféle kivitelben; nedves és száraz építéshez
  • Teljesen rögzített kábelek az egyszerű telepítéshez és az egyenletes hőelosztáshoz
  • Telepítésre kész csomagolási egységek: fűtőszőnyeggel, padlóérzékelővel

Az Uponor Comfort E-vel az Uponor az elektromos padlófűtést egyszerűen beszerelhető és kényelmes megoldásként mutatja be a felújítás és az új építés piacán. A jól átgondolt rendszerek nedves és száraz kivitelezésben egyaránt telepíthetők, és mindkét változatban nagyon alacsony beépítési magasság jellemzi őket. Az extra vékony fűtőkábeleket az összetekert szőnyegek teljes felületére varrják, ami megkönnyíti a telepítést. 

Ugyanakkor a kábelek egyenletes elrendezése ily módon biztosított, és ez egyben rövid reakcióidőt is jelent az üzemelés során. A hőmérsékletet egy programozható szobatermosztát szabályozza padlóérzékelővel, ennek segítségével szabályozható a fűtési idő és közvetve a fűtési költségek is.

Szeretne egy kiosztási tervet készíteni? Kattintson ide a méretező program megnyitásához, és már kezdheti is. 

Különösen egy teljes fürdőszobai felújítás során a kereskedők ezzel a rendszerrel egy olyan felületfűtési megoldást kínálhatnak ügyfeleiknek, amely megfelel az alacsony beépítési magasság, a kevés technikai erőfeszítés, és a rövid, gyors beépítési idő követelményének.

A Németországban gyártott elektromos padlófűtés az egyik legvékonyabb megoldás a piacon, beépítési magassága 3 mm (nedves) és 2 mm (száraz). A kéteres FEP szigetelésű fűtőkábel, amelyet kifejezetten ezekre az alkalmazásokra fejlesztettek ki, hozzájárul ahhoz hogy nagyon vékony kialakítás ellenére sem veszélyezteti a teljesítményt és a biztonságot. Az elektromos kábelek teljesen rögzülnek a fektető szőnyegeken. Ez megteremti az ideális feltételeket a burkolat csempék gyors és szakszerű fektetéséhez, és így később az állandó teljesítmény és az egyenletes, kényelmes hőmérséklet eléréséhez.

Az elektromos fűtőberendezéseket rendszermegoldásként, dobozban szállítják, telepítésre készen. A fűtőszőnyegen kívül (12 m²-es méretig érhető el), szükséges még a hozzá tartozó szobatermosztát. 

Hidegburkolat alá:

Csempék alá fektetve – hidegburkolatnál – az elektromos fűtés teljesítménye 160 W / m². A kiváló minőségű, öntapadó rácsszőnyeget egyszerűen kitekerjük, és az tapad az esztrichhez. A fűtőkábelt a szőnyeg teljes felületre rávarrják, ezért az nem válik el, nem mozdul el és még a kábelhajlatokban sem szükséges kézi átdolgozás. Normál vastagságú ragasztóréteg általában elegendő a későbbi csempebeépítéshez, ami jelentősen csökkenti az idő- és anyagköltséget ebben a munkafázisban a többi rendszerhez képest.

Erről egy igen plasztikus videót is tudunk mutatni!

Melegburkolat alá:

A szárazépítésű változat különösen alacsony beépítési magasságú: kevesebb, mint 2 mm. Ahhoz, hogy ezt elérjék, csak a fűtővezetéket zárták két alumínium réteg közé. Az így kapott, nagyon stabil, 140 W / m² teljesítményű tekercsszőnyeget optimálisan lehet lefektetni laminált, parketta vagy vinil padló alá. Energiahatékony megoldás, az Uponor szigetelő lap alkalmazásával pedig csökken a lépések zaja is.

Erről szintén megnézhet egy videót.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kreativitást ösztönző nagykövetségi étkészlet és az iskolai közétkeztetésben használható játékos, praktikus tárgycsalád

Kreativitást ösztönző nagykövetségi étkészlet és az iskolai közétkeztetésben használható játékos, praktikus tárgycsalád

A  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kerámiatervezés mesterképzési szak két diplomamunkáját mutatjuk be.

Marokkói formák és színek egy belvárosi lakásban
  • 2021-07-23 08:00
  • Deco

Marokkói formák és színek egy belvárosi lakásban

A Király utca egyik újjáépült klasszicista épületében találtunk erre a sablonmentes lakásra.

Hirdetés