Hirdetés

Az ingatlan.com becslése szerint 4-5 ezer lakásnál jöhet szóba ez a lehetőség.

Átalakulás és kínálatbővülés jöhet a használt lakások piacán – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből. Ennek okai egyrészt a koronavírus miatt megtorpanó albérletpiacban, másrészt a hitelmoratórium lejártában keresendőek.

A jelentés szerint az elmúlt két-három évben a lakásvásárlók nagyjából 30 százaléka befektetési céllal vett lakást, egy részük ehhez hitelt vett fel. Köztük vannak olyanok is, akikre nem vonatkozik a hitelmoratórium meghosszabbítása.

A turizmus visszaesése miatt a Budapest belső kerületeiben lévő, az elmúlt években elsősorban turistáknak kiadott lakások tulajdonosai adhatják el ingatlanjaikat, az ingatlan.com becslése szerint 4-5 ezer lakásnál jöhet szóba ez a lehetőség.

Ők az ingatlanok törlesztőrészletét eddig a lakások kiadásából fedezték, a járvány miatt azonban a lakások jelentős része üresen áll. A 4-5 ezer lakás a budapesti adásvételek éves forgalmának 10-12 százalékát teheti ki, de Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője szerint szerint azok is lépéskényszerbe kerülhetnek, akik az elmúlt 3-4 évben lakástakarékpénztári konstrukciót is indítottak a hitelből történő befektetési célú lakásvásárlás mellett.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Guardian Glass: Üveg és fenntarthatóság kéz a kézben

Guardian Glass: Üveg és fenntarthatóság kéz a kézben

Az üveggyártó cég megkapta a C2C tanúsítvány bronz fokozatát nyolc európai üzemében folyó üvegeinek előállításáért.

Elérte a legmagasabb pontját a debreceni DEUFOL üzem építése

Elérte a legmagasabb pontját a debreceni DEUFOL üzem építése

Az üzemben modern csomagolóanyagokat fognak gyártani.

Hirdetés