Hirdetés

Budapest leghosszabb parkja mellett épülnek otthonok

Egy 23 kilométer hosszú zöld folyosó egyik szakaszán épül a Thermal Zugló.

A járványhelyzetben még keresettebbé váltak, még inkább felértékelődtek a zöldövezeti otthonok. A Thermal Zugló lakópark új üteme éppen egy ilyen páratlanul jó helyszínen, a Rákos-patak teljes megújulás előtt álló zuglói szakaszának közvetlen szomszédságában kínál minőségi, kertvárosi lakásokat.

Folyamatban van Budapest egyik legizgalmasabb, kerületeken átívelő zöld fejlesztése, amelynek eredményeként a főváros leghosszabb parkja valósulhat meg. A négy fővárosi kerületet érintő beruházás eredményeként egy 23 kilométer hosszú, a városhatártól a Dunáig tartó zöld folyosó jön létre a Rákos-patak mentén, végig kerékpárúttal. Több szakaszon visszaállítják a most még betonlapok között futó patakmeder természetes vagy természetközelibb állapotát, parkosítják a part menti területeket és megközelíthetőbbé teszik a vízfelületet a látogatók számára.

A megújulás a patak zuglói szakaszát is érinti, sőt a futók, kerékpárosok, kisgyermekesek és kutyasétáltatók körében egyaránt kedvelt területek egy részének teljes revitalizációja immár csak karnyújtásnyira van.

A patak felett új gyalogos híd épül, a lépcsőzetessé átalakított partszakaszokon padokat, pihenőhelyeket helyeznek el, fákat, cserjéket ültetnek el, de megújul és természetesebb lesz a patakmeder is, a kerékpárút mellett pedig sétányt építenek ki.

Ezek a fejlesztések még értékesebbé teszik a patak közelében elhelyezkedő, zöldövezeti otthonokat, amelyek iránt a járványidőszakban egyébként is felerősödött a kereslet. Azzal, hogy a lakásoknak egycsapásra otthonként, irodaként és iskolaként is funkcionálniuk kellett egyszerre, felértékelődtek azok az ingatlanok, amelyeket élhető zöldterületek és színvonalas szolgáltatási környezet vesz körbe. Ilyen lakásokat kínál Magyarország legnagyobb lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia is, méghozzá a Rákos-patak megújuló szakaszának közvetlen közelében.

A Thermal Zugló lakópark most induló 4. ütemében 110 otthon épül fel, a lakópark parkosított kertjéből pedig közvetlen kijárat nyílik majd a megújult patakpart, sétány és kerékpárút felé.

A lakók kényelmét nem csak a zöld környezet, hanem a szomszédban található sportpálya és a Paskál Gyógy- és Strandfürdő is szolgálja, ráadásul a közeli Bosnyák téren épül fel a kerület új központja. 

Ezek az otthonok azért is jelentenek kivételes lehetőséget, mert a XIV. kerület újlakáskínálata viszonylag szűkös: a Cordia projektje közel hatvan százalékkal növeli az elérhető, új építésű zuglói lakóingatlanok számát.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

HelloParks néven új ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő és befektető vállalatot indított a Futureal és a Cordia alapítója.

250 millióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Futureal és a Cordia

250 millióval segíti a koronavírus elleni küzdelmet a Futureal és a Cordia

A Futureal– és a Cordia–csoport 250 millió forint adománnyal segíti a koronavírus elleni küzdelmet.

Nagy lendülettel terjeszkedik Lengyelországban a Cordia

Nagy lendülettel terjeszkedik Lengyelországban a Cordia

2600 lakás építésével számolnak a lengyel piacon.

Hirdetés