A fődíj mellett Az Év Felelős Széchenyi Üzleti Vállalkozása 2020 díjjal elismerték.

Az Év Széchenyi Vállalkozás 2020 fődíjjal és Az Év Felelős Széchenyi Üzleti Vállalkozása 2020 díjjal ismerték el a Market Építő Zrt. teljesítményét.

Az elismerést a Széchenyi István örökségét gondozó Gróf Széchenyi Család Alapítvány hívta életre, hogy megmutassa azon vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nemcsak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják. A díj fővédnöke dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter volt.

A független zsűri az elismerés odaítélésekor a minden területre kiterjedő felelős üzleti magatartást – benne különösen a környezetvédelmi eredményeket – vette figyelembe. Az építőipari cég pályázatában részletezte mindennapi gyakorlatát a környezetvédelem mellett, a munkavállalói jólét biztosítása, a partnerek értékrendjének pozitív formálása, a társadalmi felelősségvállalás terén is. A pályázati anyagból tíz kiragadott példát közölt az építőipari cég:

  • A Market begyűjti, újrahasznosítja az építési hulladékot. A cég évente mintegy 100 000 köbméter anyagot dolgoz fel ún. inert hulladékfeldolgozó telepén. 
  • A vállalat gép és eszközparkja modern, alacsony károsanyag kibocsátású.
  • A Market által megvalósított épületek, így a saját székháza is a magas szintű környezettudatosság jegyeit viseli magán. A Market 6.0 székházban pl. a teljesen szelektív hulladékgyűjtést sikerült megvalósítani.
  • A „zöld Market” program célja, hogy a vállalat minden egyes ajánlatának része egy olyan opció, melyben bemutatják a beruházóknak, hogy a megépíteni kívánt létesítménybe milyen extra környezetkímélő megoldásokat javasolnak a szakértőik.
  • A vállalat atipikus foglalkoztatási formával teszi egyénre szabottá a munka-magánélet egyensúlyát, és számos kikapcsolódási lehetőséget – például munkahelyi fitneszterem – kínál alkalmazottainak.
  • Munkavállalói előrejutását oktatásokkal, lakbértámogatással, vállalati kamatmentes kölcsönnel is támogatják.
  • Market patronálásával valósul meg az „Év építőipari személyisége” program, ahol a szakma legjobbjait ismerik el, mintát mutatva a magasszintű munkára. Emellett számos társadalmi kezdeményezés (pl. Highlights of Hungary) támogatója.
  • CSR programja jegyében kiemelten támogatja a sport, a kortárs művészet, a gyermekek, a tömegesen bajba jutott emberek ügyét. Partnereivel hosszú távú együttműködésre törekszik. 
  • Külön támogatási akcióprogramot hirdetett a koronavírus időszaka alatt.
  • Számos szakmai és munkáltatói díjat érdemelt ki a vállalat, mely a felelősen gondolkozó üzleti világban betöltött szerepét húzza alá.

A Market Építő Zrt., mint a legjelentősebb magasépítőipari vállalat piacformáló szerepkört tölt be partnerei számára is. A vállalati értékrend szerves részét képezi a társadalomért, a környezetért, az emberek életkörülményeinek javításáért való elkötelezettség, emellett az iparág presztízsének javítására is aktívan törekszik. Az építőipari digitalizációt és a kivitelezési hatékonyságnövelést elsőszámú céljának tűzte ki a következő évekre, mellyel úttörő szerepet kíván betölteni.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díjakat szeptember 21-én adták át a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A tájépítészet kalapos királya

A tájépítészet kalapos királya

Az Év Tájépítésze Díj 2022-es nyertese, Bardóczi Sándor méltatása.

„A tehetséget díjazzuk” | MOME x Market kurzus

„A tehetséget díjazzuk” | MOME x Market kurzus

Idén is folytatódnak a Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj részeként meghirdetett KFI kurzusok.

Arany és állítmány

Arany és állítmány

MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum néven újult meg a Postapalota.

Hirdetés