A CE Glass a kkv-k között a Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriát nyerte meg.

A május végén kihirdetetett Év Gyára 2020 versenyen a legjobb hazai üzemeket ismerték el a díjakkal. A díjazottak között szerepelt a hazai építőipar egyik meghatározó kiszolgálója is, a szegedi alapítású üvegfeldolgozó vállalat, a CE Glass, amely a kkv-k között a Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriát nyerte meg.

A vállalatot alapító Varga család már 1918-tól üvegezéssel foglalkozott, és a legkisebb fiú is tovább építette az üveges birodalmat, méghozzá nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is. Varga Gusztáv vezérigazgató akkor még álmaiban sem gondolta volna, hogy a 7000 forint induló tőkével alapított cég 32 évvel később itt fog tartani. Kíváncsiak voltak, hogy több mint három évtizedes múlttal és szakértelemmel a hátuk mögött hol állnak jelenleg a hazai üzemek sorában, ezért is döntöttek úgy, hogy ebben az évben először elindulnak az Év Gyára versenyen.

A versenyt már hatodik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend technológiai magazin, a Szeged határában található üvegfeldolgozó vállalat most először indult. A megmérettetés célja, hogy különböző kategóriákban megtalálja az év gyártó vállalatait, akik folyamataikat, rendszereiket, technológiájukat, beszállítói kapcsolataikat vagy éppen ügyfél, valamint dolgozói elégedettségüket tekintve az ország legjobbjai.

A Legjobb menedzsmentfolyamatok kategóriában a zsűri a termelési és a támogató folyamatok hatékonyságát és eredményességét vizsgálta, illetve az ellátásilánc-menedzsment, a dolgozói erőforrás és biztonságtervezés területén történő legutóbbi fejlesztési kezdeményezéseket. A CE Glass a kkv-k között hozta el a győzelmet.

„A folyamatos fejlesztés a lételemünk, idén is lesz egy több milliárdos beruházásunk, amely során új csarnokrészt húzunk fel, valamint új, innovatív gépeket szerzünk be, többek között egy egyedülálló, Magyarországon eddig nem használt vizes vágási technológiát alkalmazó vertikális CNC-berendezést

– mondta Varga Gusztáv, vezérigazgató. – A modern, nemzetközi színvonalú és szintű menedzsmentfolyamatok megvalósítása érdekében bevezettünk egy amerikai vállalatirányítási rendszert, amit Európában az elsők között kezdtünk el használni.”

A zsűri vizsgálta a gyártóegység által okozott, bejelentésköteles környezeti károkat is. A CE Glassnál viszont az üzem létrehozása, 2012 óta nem volt ilyen a tudatosan tervezett zöldmezős beruházásnak, és a szinte önfenntartó gyáregységnek köszönhetően.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Budapest és időutazás a Luminaparkban

Budapest és időutazás a Luminaparkban

A főváros több ikonikus jelképe is felbukkan majd októberben.

Egymás szemében – egy párkapcsolat körvonalai

Egymás szemében – egy párkapcsolat körvonalai

Megjelent a körvonal legújabb játéka.

Görbül, mint maga a tér

Görbül, mint maga a tér

Zaha Hadid és a SLAMP legújabb közös terméke, az ARIA INFINITA

Hirdetés