Hirdetés

Amikor egy járvány szüli az épületet. 

A kínai kormány egy 1000 ágyas kórház azonnali felépítését jelentette be, hogy ott kezeljék a koronavírusos betegeket. A 25 000 négyzetméteres létesítményt Vuhan városának nyugati részén fekvő Caidian kerületben építik fel. Kínában rohamosan emelkedik a halottak és betegek száma, miközben a vírus Ázsián kívül, a többi kontinensen is felütötte fejét.

Az előregyártott elemekből felépülő kórház várhatóan február harmadikán nyílik meg, a Kínai Központi Televízió (CGTN) élőben követi a munkálatokat.

A tervekhez a pekingi Xiaotangshan Kórház épületét vették alapul, amelyet egy héten belül építettek fel a SARS-járvány 2003-as kitörésekor.

Emellett pedig a helyi önkormányzat is épít egy kisebb kórházat, amelyet 15 nap múlva nyitnának meg. Ahogy az egyik kínai tisztviselő elmondta, Kína híres arról, hogy ha szükség van rá, a bürokráciát és a pénzügyi akadályokat gyorsan le tudja küzdeni, és ugyanilyen gyorsan fel tudnak építeni egy kórházat is. A tüdőgyulladást okozó járvány Vuhanból indult, a hatóságok felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost.

Forrás: The Guardian
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bauhaus adaptáció
  • 2022-05-17 11:00
  • Deco

Bauhaus adaptáció

A csendes, zöldövezeti környezetben található Bauhaus-jellegű épület átalakítása és felújítása.

Egyben a három.

Egyben a három.

75 éves a BME Középülettervezési Tanszék – a jubileumot kiállítással, könyvvel és egy új díjjal ünnepli.

Igénylik a mentális egészség támogatását az irodai dolgozók

Igénylik a mentális egészség támogatását az irodai dolgozók

Masszázsra, közös étkezésekre, érdekes emberekkel való találkozásokra vágynak.

Nincs találat!

Hirdetés