Hirdetés

Amikor egy járvány szüli az épületet. 

A kínai kormány egy 1000 ágyas kórház azonnali felépítését jelentette be, hogy ott kezeljék a koronavírusos betegeket. A 25 000 négyzetméteres létesítményt Vuhan városának nyugati részén fekvő Caidian kerületben építik fel. Kínában rohamosan emelkedik a halottak és betegek száma, miközben a vírus Ázsián kívül, a többi kontinensen is felütötte fejét.

Az előregyártott elemekből felépülő kórház várhatóan február harmadikán nyílik meg, a Kínai Központi Televízió (CGTN) élőben követi a munkálatokat.

A tervekhez a pekingi Xiaotangshan Kórház épületét vették alapul, amelyet egy héten belül építettek fel a SARS-járvány 2003-as kitörésekor.

Emellett pedig a helyi önkormányzat is épít egy kisebb kórházat, amelyet 15 nap múlva nyitnának meg. Ahogy az egyik kínai tisztviselő elmondta, Kína híres arról, hogy ha szükség van rá, a bürokráciát és a pénzügyi akadályokat gyorsan le tudja küzdeni, és ugyanilyen gyorsan fel tudnak építeni egy kórházat is. A tüdőgyulladást okozó járvány Vuhanból indult, a hatóságok felszólították a lakosokat, hogy ne hagyják el a várost.

Forrás: The Guardian
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Videók az üres Budapestről

Videók az üres Budapestről

Empty Budapest 2020 és Budapest megvár! címmel is készült egy-egy film a kihalt fővárosról.

A luxusipar a járvány egyik legnagyobb piaci vesztese

A luxusipar a járvány egyik legnagyobb piaci vesztese

A járvány után hiába akarnak sokan visszatérni az eddigi kerékvágáshoz, de felerősödhet a fenntartható termékek iránti kereslet.

Gyerekkel a karanténban

Gyerekkel a karanténban

A home office álprobléma ahhoz képest, mit kezdjünk a gyerekkel. 

Hirdetés