Hirdetés

Tengerparti hangulatú, homokos strand nyílik a BudaParton.

A főváros legújabb városnegyedében, a BudaParton nyit meg Budapest egyetlen szabadvízi strandja, a SHO BEACH BudaPart július 3-án – írja a fejlesztő Property Market közleménye. A Lágymányosi-öbölben kialakított, kiváló vízminőségű, prémium strandon a fürdőzés mellett sportolási lehetőségekkel, kulináris élményekkel és a nyár folyamán változatos programokkal várják majd a látogatókat. De nemcsak a strandon, hiszen júniusban a városnegyedben megnyitott a Dürer Kert kerthelyisége, az Eb-meccsek több helyszínen is követhetők a Duna partján és hamarosan indul a kertmozi is.

Magyarország legújabb strandja mindössze néhány percre Budapest belvárostól, egy európai viszonylatban is különleges adottságú helyen kínál fürdőhelyet és kikapcsolódási lehetőségeket. A városnegyed fejlesztője, a Property Market Kft. már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a fejlesztés részeként a Lágymányosi-öböl partját kiépíti és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját. Ehhez megtalálták a megfelelő partnert és üzemeltetőt: a SHO a fürdőzési lehetőségen túl még tovább gazdagítja a városnegyed minőségi kulturális és kulináris szolgáltatásait.

„Az elhelyezkedés és a már meglévő szolgáltatások, valamint a városnegyed különleges, természetközeli hangulata miatt keresve sem találhattunk volna jobb helyet a SHO BEACH BudaPartnak. Nagyon örülünk, hogy a BudaPartot egy újabb izgalmas kikapcsolódási lehetőséggel bővíthetjük, és hogy általunk ez a komplex mini-város már fürdőhellyel is rendelkezik” – mondta Koltai Gábor, a SHO BEACH BudaPart üzemeltetője.

A homokos vízparton a reggeli kávézástól a napközbeni étkezésen keresztül az esti koktélozásig biztosított a szabadtéri időtöltés. A SHO CHILL & GRILL beach bar a megszokott strandételeket biztosítja magas színvonalon, a MÁK pop-up SHO BEACH pedig Magyarország egyik legjobb éttermének konyháját hozza testközelbe Mizsei János séf irányításával, így a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak. A fürdőzők komfortérzetéről a bisztró mellett kialakított vendégblokkal gondoskodnak, igényes mosdókkal és öltözőkkel. A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá.

A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd. 

A BudaPart első alapköveit négy évvel ezelőtt tették le, azóta már több százan élnek és dolgoznak a városnegyedben, a szolgáltatások és a kikapcsolódási lehetőségek tárháza pedig folyamatosan bővül. A BudaPart közparkjában, a Kopaszi-gáton a legtöbb szolgáltató a pandémia csillapodását követően már újra teljes kapacitással várja vendégeit, két helyen az Eb-meccsek is követhetők, a városnegyed épületeinek aljában pedig számos minőségi üzlet, kávézó és szupermarket is megnyitott. A kulturális lehetőségek folyamatosan bővülnek, a Dürer Kert az új, Duna melletti helyszínén már június közepétől várja azokat, akik a közös zenei feltöltődésre, grillezésre vagy mozizásra vágynak a Dürer-stílusú kerthelyiségben.

„Akik eddig nem hittek benne, azok számára is úgy gondolom, egyre jobban látható, hogy milyen egyedülálló és színes városnegyedet hozunk létre, amivel a budaparti lakókon és dolgozókon kívül a környékbelieknek és a fővárosiaknak is adunk. Legyen szó kulturális rendezvényekről, programokról, kulináris kalandokról, strandolásról vagy zenei élményekről, nálunk minden megtalálható, ami a feltöltődéshez és a teljes szabadságérzethez szükséges, szinte Budapest szívében. A BudaPart tervezésekor figyeltünk az itt élők és dolgozók elvárásaira és a részletgazdagságra, hiszen a látvány, a tér, a körülöttünk kialakuló világ nem egyhangú, egysíkú, monoton, hanem komplex, részletgazdag és egyfajta párbeszéd a közösség tagjai között. Ennek a gondolkodásnak része a strand is” – mondta Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A városok titkos tartalékai

A városok titkos tartalékai

Rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánították a BudaPart városnegyed fejlesztést a Kopaszi-gátnál.

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Muhari Csilla, a Facade Design & Building egyik alapítója azt tűzte ki célul, hogy olyan homlokzatokat tervezzen, amivel formálja környezetét.

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Hirdetés