Római délibáb

Különleges, extra megjelenés, az oldalain tükörként ható üveggel. Ez a BNL-BNP Paribas Group római bankközpontjának épülete, amelyre az innovatív építészeti dizájn éppolyan jellemző, mint a belterek kiemelt komfortja, vagy a környezetbe beilleszkedés.

Alfonso Femia és Gianluca Peluffo, az olasz 5+1AA cég építészeinek tervei alapján készült 12 emeletes épület (négy további földalatti szinttel) mára szerves részévé vált azt őt körülvevő városi környezetnek. A strukturális üvegezésnek köszönhetően az épület minden oldala visszatükrözi a környezetét, így megjelenése a napszaktól és az időjárástól függően változik.

Az épület nem csupán látványával tűnik ki, de a környezeti fenntarthatóság terén vállalt magas szintű elkötelezettségével is: elnyerte az A-osztályú és a LEED Gold tanúsítványokat a hagyományos épületekhez viszonyított csökkentett energiafelhasználásával.

Fotó: Luc Boegly, az 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo

Róma fényeinek tükre

Az épület az üvegezésének köszönheti délibábszerű megjelenését, amely a város fényeit és az eget visszatükrözve folyamatosan változik, és átmenetet képez a Tiburtina állomás és a környező lakóövezet között. „A homlokzaton lévő üveg dinamikus, tükröződő színeivel kapcsolatba lép Róma fényeivel és a környezetével. Akár nappal, akár éjjel, az üveg folyamatosan gondoskodik az egyedülálló, örökké változó fény-tükröződésről, a színekről és az átlátszóságról.” – mondta Alfonso Femina, az 5+1AA elnök-vezérigazgatója és projektvezetője.

A strukturális üvegezéshez öt különböző modelljét kombinálták a Guardian Glass SunGuard® naphővédő üvegek termékcsaládjának: ezek a SunGuard® Solar Silver 10 üveg, a SunGuard® Solar Silver 20 üveg, a SunGuard® Solar Neutral 67 üveg, a SunGuard® HP 35/26 üveg, valamint a SunGuard® HP Silver 43/31 üveg. Ezek közül négy ezüstös csillogást biztosít az épületnek, egy pedig semleges megjelenésű. Minden bevonatos üvegtermék különböző szintű külső tükröződést és fényáteresztést nyújt, az építész pontosan meghatározott elvárásainak megfelelően.

Fotó: Luc Boegly, az 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

További információért keresse fel a www.guardianglass.com weboldalt.
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

„Fantasztikus, hogy milyen erőt sugároz ez az épület”

„Fantasztikus, hogy milyen erőt sugároz ez az épület”

Szalay Tihamér, az MD Studio vezető tervezője mesélt az NKE restaurált főépületéről.

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Mint az egymásra hullott falevelek

Mint az egymásra hullott falevelek

A japán KIAS építészei megalkották a tökéletes erdei búvóhelyet.

Hirdetés