Római délibáb

Különleges, extra megjelenés, az oldalain tükörként ható üveggel. Ez a BNL-BNP Paribas Group római bankközpontjának épülete, amelyre az innovatív építészeti dizájn éppolyan jellemző, mint a belterek kiemelt komfortja, vagy a környezetbe beilleszkedés.

Alfonso Femia és Gianluca Peluffo, az olasz 5+1AA cég építészeinek tervei alapján készült 12 emeletes épület (négy további földalatti szinttel) mára szerves részévé vált azt őt körülvevő városi környezetnek. A strukturális üvegezésnek köszönhetően az épület minden oldala visszatükrözi a környezetét, így megjelenése a napszaktól és az időjárástól függően változik.

Az épület nem csupán látványával tűnik ki, de a környezeti fenntarthatóság terén vállalt magas szintű elkötelezettségével is: elnyerte az A-osztályú és a LEED Gold tanúsítványokat a hagyományos épületekhez viszonyított csökkentett energiafelhasználásával.

Fotó: Luc Boegly, az 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo

Róma fényeinek tükre

Az épület az üvegezésének köszönheti délibábszerű megjelenését, amely a város fényeit és az eget visszatükrözve folyamatosan változik, és átmenetet képez a Tiburtina állomás és a környező lakóövezet között. „A homlokzaton lévő üveg dinamikus, tükröződő színeivel kapcsolatba lép Róma fényeivel és a környezetével. Akár nappal, akár éjjel, az üveg folyamatosan gondoskodik az egyedülálló, örökké változó fény-tükröződésről, a színekről és az átlátszóságról.” – mondta Alfonso Femina, az 5+1AA elnök-vezérigazgatója és projektvezetője.

A strukturális üvegezéshez öt különböző modelljét kombinálták a Guardian Glass SunGuard® naphővédő üvegek termékcsaládjának: ezek a SunGuard® Solar Silver 10 üveg, a SunGuard® Solar Silver 20 üveg, a SunGuard® Solar Neutral 67 üveg, a SunGuard® HP 35/26 üveg, valamint a SunGuard® HP Silver 43/31 üveg. Ezek közül négy ezüstös csillogást biztosít az épületnek, egy pedig semleges megjelenésű. Minden bevonatos üvegtermék különböző szintű külső tükröződést és fényáteresztést nyújt, az építész pontosan meghatározott elvárásainak megfelelően.

Fotó: Luc Boegly, az 5+1AA cég építészei, Alfonso Femia és Gianluca Peluffo

Guardian Glass

A Guardian Glass a Guardian Industries egyik fő üzletágaként a világ egyik legnagyobb üveggyártója, mely síküvegből, bevonatos üvegből és feldolgozott üvegből készült termékeket gyárt. A világ különböző országaiban, köztük Magyarországon, Orosházán, 25 float-üveg gyárat működtető Guardian Glass float- és feldolgozott üvegtermékei egyaránt megtalálhatóak az otthonokban, irodákban, autókban és a világ legjellegzetesebb építészeti látványosságaiban. A Guardian Glass Science & Technology Center folyamatosan dolgozik a legmodernebb technológiákat felhasználó új üvegtermékek és megoldások kifejlesztésén.

További információért keresse fel a www.guardianglass.com weboldalt.
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Új Közlekedési Múzeum – kiválasztották a 15 pályázót

Új Közlekedési Múzeum – kiválasztották a 15 pályázót

Lezárult az Új Közlekedési Múzeum nemzetközi tervpályázatának előminősítési szakasza: a 11 meghívott építésziroda mellett négy újabb pályázó kapott lehetőséget a megmérettetésen való részvételre. 

A WING felépítette a Telekom és a T-Systems új székházát

A WING felépítette a Telekom és a T-Systems új székházát

Az ország legnagyobb és legmodernebb székháza teljes mértékben a Magyar Telekom igényei szerint készült el.

Ragyogó épületek szálcement homlokzatburkolattal

Ragyogó épületek szálcement homlokzatburkolattal

2015-ös megjelenésük óta Európa szerte több helyen közintézményeken és családi házakon egyaránt fellelhetők a természetes anyagból készült, elegáns EQUITONE [linea] szálcement homlokzatburkoló lapok. 

Az üveg teljesítőképessége és az esztétikum

Az üveg teljesítőképessége és az esztétikum

Különböző épületeknél az esztétikum, a teljesítőképesség és a funkció tekintetében eltérőek az elvárások. Kevés építőanyag van, amely olyan nagy hatással lenne erre a három területre, mint az üveg.

Tópark: konferencia az épületburok kérdéseiről és Év háza 2018 eredményhirdetés

Tópark: konferencia az épületburok kérdéseiről és Év háza 2018 eredményhirdetés

Kíváncsi, hogy néz ki közelről az évekig beton szellemvárosként a M1 kivezetője mellett álló Tópark Ingatlankomplexum? 

Elkezdődött a Nordic Light irodakomplexum harmadik fázisának építése

Elkezdődött a Nordic Light irodakomplexum harmadik fázisának építése

A Skanska mintegy 29 millió eurós befektetéssel valósítja meg a Budapest 13. kerületében található 14.000 négyzetméternyi bérelhető irodaterületet kínáló Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező fázisát. 

Hirdetés