Péntek van - irány a Nemzeti Múzeum!

Ingyenes múzeumi délután minden augusztusi pénteken.

Külföldre menni bizonytalan, de mit szólnál egy csendes múzeumlátogatáshoz a pároddal, ráadásul ingyen? A Nemzeti Múzeumban most ezt egész augusztusban megteheted. Megtehetitek.

„Mikor jártál utoljára a Nemzeti Múzeumban, ebben a klasszicista múzeumpalotában?” – szegezi nekünk a jogos kérdést az intézmény, és mindjárt olyat ajánl, aminek nehéz lesz ellenállni, mondván

„Tölts el egy délutánt a kiállításainkban, döntsd el mi érdekel jobban a tárgyak, vagy a mögöttük megbújó történetek? Repülj vissza a rendszerváltás korába, nézd meg a dizájn centert, milyen volt egy táskarádió! Csodáld meg a Seuso-kincset!”

Mindezt most ingyen megtehetjük a még júliusban indult, de egészen augusztus végéig tartó akció keretében, méghozzá párban. És itt most mindegy, hogy szerelmespár, házaspár, sofőr+mitfahrer – a lényeg, hogy ketten legyetek, mindegy, barátok, testvérek avagy csoporttársak vagytok.

Minden pénteken 14-18 óra között a múzeum ingyenes belépést biztosít a párban érkező látogatóknak. A belépőjeggyel megtekinthető a múzeum valamennyi kiállítása, így a Seuso-kincs és a Közös időnk ’89-90 című időszaki tárlat is.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel a szoborgyűjteménnyel kiléphetsz az időből

Ezzel a szoborgyűjteménnyel kiléphetsz az időből

Főszerepben az ókori görög és római építészet. 

Maurer Dóra műveiből nyílt kiállítás a londoni Tate Modern múzeumban

Maurer Dóra műveiből nyílt kiállítás a londoni Tate Modern múzeumban

A tárlat augusztus 5-től egy éven keresztül, ingyenesen megtekinthető.

Megnyílt a Fény Architektúra kiállítás

Megnyílt a Fény Architektúra kiállítás

Két alapvető építészeti elv is megjelenik egy 3D-s gömbmátrixban.

Hirdetés