Hirdetés

Parkolj!

Gombamód szaporodnak a P+R parkolók Antwerpen-szerte.

Antwerpen vezetése a fenntarthatóság jegyében kívánja feljeszteni a városi mobilitást. Ennek részeként egyre több P+R parkolót létesítenek a településen és annak tágabb környezetében. A létesítmények helyükből fakadóan a város „kapujának” szerepét is betöltik, ezért egyedi arculatuk nagyobb, városképet formáló szerephez jut. A belga HUB építész és várostervező csapata intelligens tereivel, fenntarthatóságra törekvő tervezéssel a városi életforma jobbá tételén dolgozik. Az antwerpeni Park+Ride tömbje is ebben a szemléletben épült meg, és a társadalmi igények kielégítését célozza.

 

 

Az épületegyüttes számtalan, különböző léptékű fizikai átmenetet biztosít arra, hogy gépkocsinkból a tömegközlekedés, vagy a kerékpáros közlekedés valamelyikére váltsunk. Az Antwerpenbe belépő és onnan távozó ingázók számára a Park+Ride épülete és társlétesítményei ugyanazoknak a kívánalmaknak kell megfeleljen, ami egy vasútállomás, vagy egy repülőtér esetében is elvárható: a kényelmes, zavartalan, biztonságos átszállás igényének.

 

 

A HUB három épülettel – Luchtbal, Linkerover és Merksem – összességében közel 4.000 új parkolóhelyet teremt az ingázók számára. A Park+Ride létesítményeinek tulajdonképpen nincs a klasszikus értelemben vett homlokzata, a stílust elsősorban a szerkezet határozza meg. A struktúrát – a környezettudatosság jegyében – beton és fa hibrid rendszere alkotja. A központi elhelyezkedésű teraszok bevezetik a napfényt az épület belsejébe, emellett forgalomszabályozási és -irányítási funkciót is ellátnak.

 

 

A Park+Ride projekt mindazokat a feltételeket teljesíti, melyek a hatékony és gördülékeny átszálláshoz szükségesek. A tudatos tervezésnek köszönhetően teljesül az utazók – látogatók vagy városlakók – minden igénye, és a fenntartható mobilizáció értékei és érdekei is megvalósulnak.

 

 

HUB | Web | Instagram

 

 

Forrás: ArchDaily

 

 

További képek és rajzok a galériában!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Parkolj!

Parkolj!

Gombamód szaporodnak a P+R parkolók Antwerpen-szerte.

Lábakon álló kabint épített a Hello Wood

Lábakon álló kabint épített a Hello Wood

Minimál lak új magasságokban – Wauhaus a zalai dombok tetején.

Hirdetés