Hirdetés

Új boutique-irodafejlesztés indul a Liget Centerben

A WING fejlesztésében megvalósuló Liget Center felújítása újabb mérföldkő előtt áll: a meglévő irodaházak – a Liget Center Classic és a Liget Center Auditorium – mellé, a belső udvaron, egy áttetsző, teljes üveghomlokzattal rendelkező, megjelenésében könnyed új építésű épület, a Liget Center Vitrum érkezik. A terveket a modern műemléképületeket is felújító TIBA Építész Stúdió jegyzi.
 


A Liget Center Vitrum további 2200 négyzetméter bérbe vehető területet kínál számos zöld és smart megoldással a belvárosi irodát kereső bérlőknek. Letisztult, mégis elegáns, „éteri” megjelenésű épület, amely remek lehetőséget kínál az újépítésű irodát vagy akár székházat keresőknek, közvetlenül a Városliget mellett, Budapest szívében.

Az „A+” kategóriás designépület Budapest VI. kerületében, a Dózsa György út – Városliget fasor által határolt saroktelken, az új Néprajzi Múzeum épületével szemben található, a főváros egyik nagy presztízsű villanegyedében. A sokszínű kikapcsolódási lehetőségeket és szolgáltatásokat nyújtó lokációból és a helyszín különleges építészeti sajátosságaiból adódóan egyedi élményt nyújt a majdani bérlők számára. 

 


A két meglévő, modern építészeti elveket követő, geometrikus formákból építkező, műemléki épület mellé kerül az új, exkluzív ékszerdoboz, a teljes üveghomlokzattal rendelkező Liget Center Vitrum. A három ház együttesen egy privát belső udvart keretez majd, amely a környező forgalomtól védett zöldterületet biztosít.

„Örömmel tudatjuk, hogy tovább haladnak a Liget Center irodakomplexum kivitelezési munkálatai. A Liget Center Classic és Auditorium 2024-től az RTL Magyarország számára fő bázisként fog szolgálni. Ezeknek az épületeknek a műemléki felújítása a terveknek megfelelően halad. A Liget Center az újonnan épülő, boutique-projektünkkel, a Liget Center Vitrummal válik majd harmonikus egésszé. Az új ház számos előnnyel bír: zöld és smart megoldásokat, illetve a legkorszerűbb műszaki jellemzőket kínálja az irodaházat vagy akár székházat kereső bérlőknek” – mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

A WING, mint magyar ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége működése során szem előtt tartja a környezettudatosságot, így ezen fejlesztésénél is kiemelten ügyel arra, hogy zöld és smart megoldásaival kínáljon bérbe vehető területet a belvárosi irodát kereső cégeknek. A közel nulla energiaigényű Vitrum többek között kiterjedt vertikális zöldfelületekkel rendelkezik az irodatéren belül és kívül, zajtalan klímagerendákat és optimalizált, környezettudatos világítást és hőszivattyús fűtési rendszert használ, evidenciának kezeli az energiahatékony működést, a tudatos vízfelhasználást és a környezettudatos hulladékkezelést.

A projekt BREEAM fenntarthatósági minősítést megcélozva épül. A kivitelezési munkák 2022 év végén elkezdődtek és a ház várhatóan 2024 második felében kerül átadásra.

 


A modern működés számos műszaki jellemzőnek is köszönhető: az „A+” kategóriájú épület rugalmas, személyre szabható (BTS) megoldásokkal és a legmodernebb akusztikai tervezéssel készül. Az épület integrált épületmenedzsmenttel rendelkezik, okosépület rendszer és egyedi vezérlőapplikáció is található majd az irodaházban. Mindemellett külső időjárás, valamint belső légállapot érzékelő és célszint-vezérelt felvonók támogatják korszerű üzemeltetését. 

 

A Liget Center Vitrum tervezője a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig a WORKUP, a FITOUT Zrt. erre szakosodott üzletága végzi. A Liget Center meglévő mélygarázs alapozásának megerősítésében a WORKUP tervezőként is közreműködik.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Teret adunk a szabadságnak – Fedezd fel a Liberty épületét Magyarósi Csabával!

Teret adunk a szabadságnak – Fedezd fel a Liberty épületét Magyarósi Csabával!

Négyrészes videósorozatban mutatja be a WING az épülő Liberty-t – nézd meg az első részt az OCTOGON online-on!

Elkészült az East Gate Pro Business Park első üteme

Elkészült az East Gate Pro Business Park első üteme

Újabb ipari csarnokokat adott át a WING.

Az RTL új stúdió épületét a WORKUP kivitelezi (X)

Az RTL új stúdió épületét a WORKUP kivitelezi (X)

A piacvezető médium új székhelyét a WING tulajdonában lévő Liget Centerben és a hozzá tartozó Auditóriumban alakítják ki.

Hirdetés