Lehet hűvösebb az otthonod, de csak ha jó módszert választasz hozzá

Legyen szó ökológiai lábnyomod csökkentéséről, energiafelhasználásod tudatosabb kezeléséről, vagy egyszerűen csak arról, hogy valahogy átvészeld a forró nyári hónapokat, számos megoldás megfordulhat a fejedben annak érdekében, hogy lehűtsd az otthonodat. Amennyiben a megfelelő módszert választod, hatékonyan csökkentheted a beltéri hőmérsékletet, de nem érdemes olyan megoldásokkal izzasztanod magadat, amelyek vagy haszontalanok, vagy egyenesen veszélyesek lehetnek.


Ahogy a hőmérő higanyszála emelkedni kezd, és az egyre kellemetlenebb meleg az otthonunkban nehezíti az alvást, a munkát, vagy egyszerűen csak az életet, sokan kreatív megoldásokkal rukkolnak elő annak érdekében, hogy kicsit lehűtsék magukat. Az internetet böngészve gyorsan olyan javaslatokba botlik az ember, amelyek jégkockákkal, hideg párásítással, nedves lepedőkkel vagy más házi praktikákkal próbálják csökkenteni az otthoni hőmérsékletet. Bár ezek közül néhány elméletben jól hangzik, a megvalósítás során vizes foltokat, fagyási sérüléseket, penészedést, magasabb energiaszámlát és az elektronikai berendezések meghibásodását hamarabb okozzák, mint a vágyott enyhülést.
 


A gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb módja annak, hogy otthonod hűvös maradjon, az az, ha eleve megakadályozod a túlmelegedést. Sokan gondolják úgy, hogy a leghatékonyabb megoldást az jelenti, ha az összes ablakukat zárva tartják, hogy a forró nyári levegő ne juthasson be, azonban a szellőztetés a korai reggeli és a hűvösebb éjszakai órákban segíthet felfrissíteni a szoba levegőjét. Napközben pedig érdemes megakadályozni a napsugarak bejutását otthonodba, bár ez kevésbé egyszerű feladat, mint elsőre tűnik.

Az otthonodba bejutó hő blokkolása vagy szabályozása hasznos módszer lehet a hőmérséklet csökkentésére és a komfortérzeted javítására. A VELUX hővédő rolók akár 76%-kal csökkentik a napsugarakból érkező hőt, és a tetőtéri szobákat kellemes hőmérsékleten tartják még a forró nyári napokon is. Mivel áttetszőek, ehhez az eredményhez nem kell lemondanod sem a kilátásról, sem a napfényről.

A redőnyök akár 93%-kal is csökkenthetik a nyílászárókon át bejutó hőt. Biztonságot nyújtanak a napfény és a kíváncsi tekintetek ellen, ráadásul könnyen, néhány perc alatt felszerelhetők, így a felhelyezésük szinte könnyebb, mint néhány kevésbé hatékony házi praktika kivitelezése. Annak érdekében, hogy megelőzd otthonod túlmelegedését, válassz biztonságos és hatékony megoldásokat, amelyektől az otthonod valóban kellemesebb hellyé válik, és ne izzadj fölöslegesen kevésbé hatékony „házibarkács” projektekkel.
 


Abban az esetben, ha szeretnéd a természetet is becsempészni otthonodba, akkor a VELUX Nature Kollekció árnyékolók jelentik a tökéletes megoldást számodra. Ezek az árnyékolók nemcsak a fényszabályozást teszik lehetővé, de főként újrahasznosított anyagokból készülnek, ami 50%-kal csökkenti az árnyékolók karbonlábnyomát más kollekciókhoz képest. A Nature Kollekció a természet békéjéből és nyugalmából inspirálódik, lehetővé téve, hogy otthonodat megnyugtató és lágy árnyalatokkal dekoráld. 

Az árnyékolók 8 új színben érhetők el, beleértve 4 fényzáró és 4 fényáteresztő lehetőséget, így kiválaszthatod a legmegfelelőbb fényáteresztési szintet, és saját igényeid szerint szabályozhatod a bejutó napfény mennyiségét otthonodban. Az egyszerű telepítéssel és működtetéssel a VELUX Nature Kollekció árnyékolók természetes választást jelentenek a kényelem és fenntarthatóság megteremtéséhez otthonodban.
 

Forrás: sajtóközlemény / VELUX 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tervezz egy világot gyorsan és hatékonyan, tele napfénnyel és friss levegővel! (X)

Tervezz egy világot gyorsan és hatékonyan, tele napfénnyel és friss levegővel! (X)

A VELUX tervezést segítő digitális szolgáltatásai új szintre emelik az épülettervezést.

A hatékony külső árnyékolás esztétikuma | Archishade (X)

A hatékony külső árnyékolás esztétikuma | Archishade (X)

Az építész saját, budaörsi otthonának tervezésekor külső árnyékolást alkalmazott, az energiahatékonysági szempontok figyelembevételével.

Otthon az erdőben | Velux (X)

Otthon az erdőben | Velux (X)

Családi ház Schremsben.

Hirdetés