Nomád építészeti és design workshop

Nomád építészeti és design workshop a KAPTÁR Co-Working és a Tussentijd Rotterdam csapatával. Workshop és minikonferencia, június 19-20.

Fiatal tervezők és egyetemi hallgatók számára design workshopot szervez a KAPTÁR közösségi iroda és a KÉK – Kortárs Építészeti Központ.

Időpont: 2015. JÚNIUS 19-20.
Helyszín: KAPTÁR, BP. 1065, RÉVAY KÖZ 4.

A ​w​orkshop során olyan nomád ​irodai ​​munkateret terveznek, ami installációként felállítható, kényelmesen használható és egy elhagyatott helyet rövid időn belül használhatóvá tesz. A cél üres üzlethelyiségek átmeneti hasznosítása közösségi iroda céljára, egy nomád co-working hálózat létrehozása kislépékű design- és építészeti beavatkozással.

A kezdeményezés bővíteni kívánja a közösségi irodák felhasználói számára elérhető városi tereket, megoldást kínálva üresen álló üzlethelyiségek hasznosítására is. A legjobb tervezett munkát megvalósítják 2016. tavaszán.

A workshop vendége Willemijn de Boer, a Tussentijd Rotterdam tagja. A Tussentijd Rotterdam az üres terek átmeneti hasznosításával foglalkozik Rotterdamban. A Stipo és az ANNA Ingatlan & Kultúra szervezetek együttműködésében létrejött Tussentijd lakásszövetlezetekkel, magántulajdonosokkal és önkormányzatokkal dolgozik együtt az előreláthatóan üresen álló épületek átmeneti használatán.

A Tussentijd munkájában az átmenetiség egyaránt megoldást nyújt az üres ingatlanok rövid távú, illetve alapját képezheti a hosszú távú hasznosításoknak. Június 19-i előadásán Willemijn a szervezet munkájáról, módszereiről, eredményeiről, kihívásairól beszél. A Tussentijd-ról részletesebben: http://www.tussentijdrotterdam.nl

A workshopot előadások kísérik, részletes program hamarosan!

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kékeszöld tájépítészeti parádé négy tételben

Kékeszöld tájépítészeti parádé négy tételben

Három izgalmasnak ígérkező  zöld beszélgetés a KÉKben, ráadásként pedig egy képeskönyv - mindez a Garten Stúdiótól.

Mindjárt nyit a Nyitva!

Mindjárt nyit a Nyitva!

November 5-én kezdődik a Nyitva! Fesztivál Erzsébetvárosban!

Százéves házak és gyereképítészek a Bartókon

Százéves házak és gyereképítészek a Bartókon

Archikids VárosÁlmodók és Budapest100 különkiadás a Budapesti Őszi Fesztivál-Ablak a Bartókra keretében.

Nincs találat!

Hirdetés