A Paradigma Ariadné is hozzájárult egy esszével a „Towards Another Architecture” című kötethez, amelyet hamarosan bemutatnak.

A „Towards Another Architecture” Le Corbusier "Egy új építészet felé" című alapművére reflektál a könyv megjelenésének századik évfordulója kapcsán. Le Corbusier modern társadalmakkal kapcsolatos észrevételeivel összefüggésben a Towards Another Architecture szintén azokkal a mélyreható társadalmi és technológiai változásokkal foglalkozik, amelyekkel ma szembesülünk, különösen az éghajlati vészhelyzet fényében. A könyv az építészet pluralisztikus megközelítését támogatja, hangsúlyozva a sokféleséget és a többféle nézőpontot, hogy inkluzívabb, fenntarthatóbb és demokratikusabb épített környezetet inspiráljon.

A magyar Paradigma Ariadné iroda is hozzájárult egy esszével ehhez a kötethez, amely a Farrell Centre egyik rendezvényén tartott korábbi előadásuk szerkesztett változata. Az esszé korábbi munkáikból levezetve olyan innovatív ötleteket és stratégiákat tár fel, amelyek illeszkednek a könyv témájához, vagyis az építészeti gyakorlatok újragondolásához, hogy megfeleljenek a kortárs kihívásoknak.

A könyv szerkesztője Owen Hopkins építészeti író, történész és kurátor. A könyvet 2023. június 22-én egy különleges londoni eseményen mutatják be. Az eseménnyel kapcsolatos további részletek ezen a linken érhetőek el.

Forrás: Sajtóinformáció
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pályázati felhívás a Magyar Logók című könyvben való részvételre

Pályázati felhívás a Magyar Logók című könyvben való részvételre

Most egyszerűsítették a logók beküldésének folyamatát a nemes cél érdekében.

Tesz-vesz szótárat idéző gyerekkönyv a passzívház-építésről

Tesz-vesz szótárat idéző gyerekkönyv a passzívház-építésről

Gyerekkönyv teszi az óvodások és iskolások számára is érthetővé a technológiát.  

Az építészeti rajzolás története a középkortól napjainkig

Az építészeti rajzolás története a középkortól napjainkig

Az építészetet ma is meghatározó alapvető rajzok mind a középkor találmányai.

Hirdetés