Napokon belül közpark lesz az albertfalvi gátnál

Augusztus második felétől közparkként működik majd az Árasztó úti gát melletti terület – írja az Ittlakunk.hu.

Újbudán eddig csak a Kopaszi-gátnál lehetett közvetlenül lesétálni a Dunához, ám mint a portál írja, a Lágymányosi-öböltől délre „viszont van még három kilométernyi Duna-partja a kerületnek, amelyet alig ismerünk és alig használunk. Nagy része megújulásra váró barnamezős, régi ipari terület, de már megvan a szándék a változtatásra. A kerületi és a fővárosi önkormányzat egyeztetéseket folytat, hogy közös tervekkel vágjanak bele a Duna-part jövőjének alakításába. Amíg a koncepciók és tervek kialakulnak, a XI. kerület úgy döntött, hogy igyekszik a hozzáférhető szakaszokat otthonosabbá tenni, és megismertetni az újbudaiakkal.”

Újbuda önkormányzata és a Valyo (Város és a folyó Egyesület) azon dolgozik, hogy augusztus végétől ideiglenesen új köztér alakulhasson ki az úgynevezett Árasztó úton, vagyis az Albertfalvi-gáton.

Ezen a szakaszon különleges élményben lehet részünk: ráláthatunk a várost elhagyó, kiszélesedő Dunára, indusztriális háttérrel, mégis megidézve, hogy a Duna-parton, ha gátakal védve is, de a természet az úr.

Az elképzelés szerint az Árasztó-parton piknikasztalok, napozóágyak és tűzrakóhelyek fogják várni a Kondorosi úttól délre bicikliző, sétáló, pihenni vágyó budapestieket. A kerület vezetésének reményei szerint szeptemberre már nemcsak a Római-part, de az Árasztó-part neve is ismerősen fog csengeni minden újbudai számára. Az Árasztó-parttal kapcsolatos kérdéseiket, meglátásaikat az arasztopart@gmail.com címen várja az önkormányzat.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A járvány lehetőséget ad arra, hogy újragondoljuk a parkokhoz való viszonyulásunkat

A járvány lehetőséget ad arra, hogy újragondoljuk a parkokhoz való viszonyulásunkat

Kevesebb autó, több közpark, beton helyett növények. 

Rossz állapotú lakásokra lehet pályázni Újbudán

Rossz állapotú lakásokra lehet pályázni Újbudán

Neked kell felújítani, de aztán az önkormányzat beszámítja a lakbérbe.

Négyszintes sportközpontot kap a Szent Imre Gimnázium

Négyszintes sportközpontot kap a Szent Imre Gimnázium

A Móricz Zsigmond körtér mellett lévő gimnázium új épületét az Óbuda Építész Stúdió tervezi.

Hirdetés