Hirdetés

A jó érzékkel kialakított terek elősegítik a jól működő innovatív közösség fejlődését, ezáltal pedig olyan munkakörnyezetet teremtenek, amelyben mindenki otthonosan érezheti magát.

Egy irodatér kialakításánál a megrendelő jellemzően homogén arculatot és elvárásrendszert képvisel, amely nyomán a terek használóinak igénye megteremthető. Egészen más a szemléletmód ugyanakkor egy – hazánkban még kevésbé elterjedt – co-working munkahely esetében. Ezen terek ugyanis olyan vállalkozók, kis létszámú, olykor egyszemélyes startupok számára jönnek létre, akik számára egy teljes iroda bérlése anyagilag túlzottan megterhelő, egy co-working iroda viszont helyet biztosít mind a munkavégzéshez, mind pedig a különféle megbeszélések, tárgyalások lebonyolításához. A cikk eredetileg az OCTOGON 153-as (2019/5) lapszámában jelent meg.

Az idén hazánkban is megjelenő HubHub Király utcai főhadiszállása izgalmas és előremutató példája annak, hogy hogyan lehetséges a különféle igények legszélesebb tárházát nyújtani a használók számára. A korábbi VAM Design épületében másfél szintet használó HubHub már több ország nagyvárosában bizonyította sikerességét (London, Varsó, Prága), és ezt az utat képviseli Budapesten is, ahol 2225 hasznos négyzetméteren teremt lehetőséget ahhoz, hogy az ott helyet, asztalt bérlő használók számára ne csupán munkateret, hanem széleskörű segítséget, és valódi élő közösséget is teremtsen.

A HubHub egyszerre működik co-working irodatérként, shared office-ként és private service office-ként annak érdekében, hogy minden felmerülő igényre képes legyen megoldásokat nyújtani.

Az irodatereket tervező MádiLáncos Studio feladata nem kevesebb volt, mint egy olyan téregyüttes megtervezése, amely a lehető legjobban képes ezen széleskörű igényegyüttes kiszolgálására, hiszen e terek használói időről időre változnak, ráadásképp pedig a piac legkülönbözőbb szegmenseiből származnak. Ez mind funkcionális, mind pedig esztétikai kihívásokat is jelentett, hiszen a HubHub hitvallása nem egyszerűen a munkakörnyezet megteremtéséről szól, hanem sokkal inkább egy olyan európai közösséggondozási platform képviseletéről, amely az emberek közötti intenzív kapcsolatok, és az ebből fakadó inspiráció erejét dinamizálja.

A 7/24-ben működő közösségi tér 310 munkaasztalt nyújt a tagok számára, emellett tárgyalási tereket, szabadidős és relaxációs zónákat – olyan teljeskörű szolgáltatásegyüttest tehát, amelybe a vállakozásokat segítő tanácsadás, szervezetfejlesztés és kapcsolatépítés is beletartozik.

A széleskörű igények a jól variálható belső terek kialakításában is megvalósulnak, legyen szó akár egyetlen emberről, vagy épp egy néhány fős startupról, esetleg egy 15-20 emberrel együttműködő kisvállalkozásról.

Az enteriőrök ebből következően nem csupán variálhatóságukban, hanem esztétikai megoldásaikban is a heterogén közösséget reprezentálják: egyaránt megtaláljuk a nyers téglafelületeket, a visszafogott, minimalista megoldásokat, a színes játékos felületeket és bútorokat, valamint az ipari jellegű látszóbeton elemeket is. Ebből fakadóan pedig a HubHub lehetőséget teremt mind egy informális megbeszélésekhez, mind pedig egy elegáns befektetői vacsorához.

A jó érzékkel kialakított terek elősegítik a jól működő innovatív közösség fejlődését, ezáltal pedig olyan munkakörnyezetet teremtenek, amelyben mindenki otthonosan érezheti magát. Kiváló alapként szolgál tehát a jó ötletekhez és a minőségi munkavégzéshez, illetve az emberi kapcsolatok kialakulásához. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hol van a kortárs művészet helye az irodában?

Hol van a kortárs művészet helye az irodában?

Gondolatok a Budapest Design Weekről

INDUST-REUSE | A MINUSPLUS receptje

INDUST-REUSE | A MINUSPLUS receptje

Ipari csarnokból kortárs irodatér

Halmozta a sikereket a Market az Év Irodája versenyén

Halmozta a sikereket a Market az Év Irodája versenyén

Három Market Építő Zrt. által épített irodaház is van a nyertesek közt. 
 

Hirdetés