A Nike bővíti a campusát, és ebben a világ egyik legismertebb sportolójának is szerepet osztott.

Több épülettel is bővítik a Nike sportszergyártó globális központját (World Headquarters - WHQ). A 2015 elején kezdődött projektben már a hatodik új épületet kezdik meg, amelyet a világ egyik legismertebb sportolójáról, LeBron James kosárlabdázóról neveztek el.

Bár LeBron James kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros NBA-bajnok, és négyszer a szezon legértékesebbjének választották, a legújabb sikerére ugyanúgy büszke lehet, mert alapvetően a LeBron James Building minden eddigi eredményéből következik. Az épület a WHQ északi campusán épül majd az innovációs elitcsapat új otthonának.

Lényegében az elképzelhető legkorszerűbb sportkutató-labort rendezik be, kulcsfontosságú beruházásnak tartják a Nike fő versenyelsőnyének megtartásához.

„Azért ez elég szürreális – kommentálta a hírt James. – Megtiszteltetés, hogy az elmúlt 18 évben részese lehettem egy ilyen kaliberű cég történetének. Különleges érzés, hogy a campus a nevemet viseli majd.”

Öt érdekesség a LeBron James Buildingről

1. A Nike új laborja ötször nagyobb lesz a kutatócsapat jelenlegi helyénél.

2. Az innovációs csapatban mások mellett tudósok, mérnökök és designerek dolgoznak a sportolókat fejlesztő termékeken és szolgáltatásokon.

3. Nem kispályás létesítmény épül, szó szerint: egy NBA-szabvány méretű kosárpálya, egy 200 méteres állóképességi pálya, százméteres rekortán és műfüves edzőpálya is készül.

4. A negyedik emeleti konzol alatt egy goffrimintás betonlap látható. Egyrészt egyértelmű utalás a Nike innovációs örökségére, másrészt jól struktúrálja a különböző funkciókat az épületen belül.

5. Kívülről egy több mint 150 méter hosszú, 15,63 százalékos rámpa fut az épület mellett, amelyen edzhetnek is a sportolók, noha a környéken nincsenek hegyek. 

Az épületet a seattle-i Olson Kundig iroda tervezte, a kivitelező partner a Mortenson Construction lesz, a tájépítészetért a portlandi PLACE felel. A James Buildinget 2020-ban adják majd át, csakúgy, mint a korábban bejelentett Serena Williams Buildinget.

LeBron James Nike-sportoló lett, amint 2003-ban bekerült az NBA-be, 2015-ben élete végéig szóló szerződést kötött a céggel, azóta pedig ő lett a legfiatalabb játékos, aki elérte a 30 000 pontot a ligában. Tavaly a szülővárosában (Akron, Ohio állam) iskolát alapított hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Forrás: news.nike.com
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Világszínpad

Világszínpad

Performatív design Dádpusztán, az Ozora fesztiválon.

Lenny Maughan futóköreiben megrajzolta Frida Kahlot

Lenny Maughan futóköreiben megrajzolta Frida Kahlot

És még 53 másik alakzatot, úgy fut, hogy útvonalai különböző formákat hoznak létre. 

Hogyan élénkíti a gazdaságot a design?

Hogyan élénkíti a gazdaságot a design?

A gazdaságélénkítés, a flow és a balti államok állnak az idei Design Hét középpontjában.

Hirdetés