Hirdetés

A Nike bővíti a campusát, és ebben a világ egyik legismertebb sportolójának is szerepet osztott.

Több épülettel is bővítik a Nike sportszergyártó globális központját (World Headquarters - WHQ). A 2015 elején kezdődött projektben már a hatodik új épületet kezdik meg, amelyet a világ egyik legismertebb sportolójáról, LeBron James kosárlabdázóról neveztek el.

Bár LeBron James kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros NBA-bajnok, és négyszer a szezon legértékesebbjének választották, a legújabb sikerére ugyanúgy büszke lehet, mert alapvetően a LeBron James Building minden eddigi eredményéből következik. Az épület a WHQ északi campusán épül majd az innovációs elitcsapat új otthonának.

Lényegében az elképzelhető legkorszerűbb sportkutató-labort rendezik be, kulcsfontosságú beruházásnak tartják a Nike fő versenyelsőnyének megtartásához.

„Azért ez elég szürreális – kommentálta a hírt James. – Megtiszteltetés, hogy az elmúlt 18 évben részese lehettem egy ilyen kaliberű cég történetének. Különleges érzés, hogy a campus a nevemet viseli majd.”

Öt érdekesség a LeBron James Buildingről

1. A Nike új laborja ötször nagyobb lesz a kutatócsapat jelenlegi helyénél.

2. Az innovációs csapatban mások mellett tudósok, mérnökök és designerek dolgoznak a sportolókat fejlesztő termékeken és szolgáltatásokon.

3. Nem kispályás létesítmény épül, szó szerint: egy NBA-szabvány méretű kosárpálya, egy 200 méteres állóképességi pálya, százméteres rekortán és műfüves edzőpálya is készül.

4. A negyedik emeleti konzol alatt egy goffrimintás betonlap látható. Egyrészt egyértelmű utalás a Nike innovációs örökségére, másrészt jól struktúrálja a különböző funkciókat az épületen belül.

5. Kívülről egy több mint 150 méter hosszú, 15,63 százalékos rámpa fut az épület mellett, amelyen edzhetnek is a sportolók, noha a környéken nincsenek hegyek. 

Az épületet a seattle-i Olson Kundig iroda tervezte, a kivitelező partner a Mortenson Construction lesz, a tájépítészetért a portlandi PLACE felel. A James Buildinget 2020-ban adják majd át, csakúgy, mint a korábban bejelentett Serena Williams Buildinget.

LeBron James Nike-sportoló lett, amint 2003-ban bekerült az NBA-be, 2015-ben élete végéig szóló szerződést kötött a céggel, azóta pedig ő lett a legfiatalabb játékos, aki elérte a 30 000 pontot a ligában. Tavaly a szülővárosában (Akron, Ohio állam) iskolát alapított hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Forrás: news.nike.com
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy bútor, amellyel elindulhatnánk a hulladék nélküli társadalom felé

Egy bútor, amellyel elindulhatnánk a hulladék nélküli társadalom felé

Termékkoncepciója a bútoripar kihívásaira reflektál, egyúttal támogatja a körforgásos gazdasági szemléletet.

Ezt a halászhajót designerek dolgozták ki, nem véletlenül

Ezt a halászhajót designerek dolgozták ki, nem véletlenül

Valódi mestermű lett a japán Shofukumaru hajó.

Az öltözék-kiegészítő, amely az emberi test anatómiáját és formáit veszi alapul

Az öltözék-kiegészítő, amely az emberi test anatómiáját és formáit veszi alapul

A már-már ékszerként funkcionáló tárgyak fókuszában a tárgy és a test érdekes, szokatlan kapcsolata áll.

Hirdetés