Az idei rendezvényen a 100 éve alapított Bauhausról is megemlékeznek.

2019-ben ünnepeljük a 100 éve alapított Bauhaust, mint intézményt, mely alapjaiban változtatta meg az építészetről, térről, művészetekről, formatervezésről, vizualitásról, lakáskultúráról alkotott véleményünket, addigi gyakorlatunkat. A Bauhaus itthon is jelentősen módosította a modern kultúráról vallott elképzelésünket, nem utolsó sorban honfitársaink fontos szerepet játszottak annak működésében. Az idei Építészregattán erről is megemlékezünk, hiszen ez a korszakos stílus az, amelyben a leginkább kézzelfogható az egyetemes kultúrtörténethez való kapcsolódásunk.

Ebben az évben a rendezvény történetében először népes külföldi vendégsereg látogat el az eseményre; az ARCASIA 20 fős delegációja több éves előkészítő munka eredményeképpen döntött úgy, hogy velünk tartanak. A 21 ázsiai országot tömörítő építész szervezet népes küldöttsége elfogadta a meghívásunkat és egy hosszabb Közép-Európai kirándulás keretében csatlakoznak a XII. Építészregatta mezőnyéhez. Ezen kívül az elmúlt évekhez hasonlóan vendégeink lesznek a V4 országok építész szövetségeinek vezetői is, így közösen emlékezünk majd a Bauhaus 100 éves alapítására.

Az Építészregatta az elmúlt évek tudatos munkájának eredményeképpen fogalommá vált a Balatonon, a legelegánsabb társasági vitorlás rendezvényként tartják számon. Köszönhető ez többek között a nagyszámú klasszikus vitorlás hajó részvételének, az értékes díjaknak és a hangulatában semmihez sem fogható gálaestnek a keszthelyi Festetics kastély barokk báltermeiben.  Évről-évre emelnek a színvonalon, hogy az a magyar építésztársadalom múltjához és rangjához méltó legyen: aki egyszer ellátogat többé ne akarja kihagyni. A rendező V4 Építészeti Alapítvány várja a vitorlázó építészek, urbanisták, tájépítészek társaságát határainkon innen és túl, amit idén először hivatalosan tűzijátékkal zárunk a felújított kastélykertben, egyben minden résztvevőnek jó szelet kívánnak a szervezők.

További információk ide kattintva érhetőek el. 


Vendégek:

  • az ARCASIA építész szervezetének 20 fős delegációja
  • a V4 országok építész szövetségeinek vezetői

A gálaest háziasszonya: Vincze Lilla

Időpont:  XII. Építész-KÉSZ-regatta, 2019. május 17-18-19.

Helyszín: Balatonlelle – Keszthely
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Londonban ünnepelték Moholy-Nagy Lászlót és Breuer Marcellt

Londonban ünnepelték Moholy-Nagy Lászlót és Breuer Marcellt

A város kiemelkedő lakóinak járó kék plakett Moholy-Nagy László és Breuer Marcell brit fővárosban töltött éveiről emlékezik meg egykori otthonuk falán. 

XI. Építész-KÉSZ-regatta

XI. Építész-KÉSZ-regatta

Balatonlelle – Keszthely, 2018. május 25-26-27.

X. JUBILEUMI ÉPÍTÉSZ-KÉSZ-REGATTA

X. JUBILEUMI ÉPÍTÉSZ-KÉSZ-REGATTA

2017-ben már a X. Építészregattához készülődhetnek a vitorlázást és a jó társaságot kedvelő építészek.

Hirdetés