Corvin Palace néven – ahol a múlt és a jelen találkozik

Október 19-én a régi Corvin Áruház Corvin Palace néven ünnepélyesen újranyitotta kapuit, és ezzel együtt egy új fejezet kezdődött el a város egyik legikonikusabb helyszínének életében. Az épület, amely generációk emlékezetében él, most ismét feléledt a múlt szépségével és varázsával.


A Corvin Palace csapata az elmúlt hónapban rengeteg történetet gyűjtött össze, amelyek bemutatják a épület múltját. A Blaha Lujza tér szívében álló Corvin Palace most egy olyan hellyé vált, ahol a múlt és a jelen találkozik. A régi idők legendás pillanatai és a mai nap modern varázsa összetalálkoznak ezen a történelmi helyszínen.
 


Októberben a Blaha Lujza téren óriásplakátok mesélik el a régi Corvin Áruház történeteit:

felidézik a Corvin Áruházban dolgozók kedves emlékeit, a Corvintetőn bulizók sorsfordító találkozásait vagy akár a Müszi rajongók baráti összejöveteleit.

Az újranyitás napjától kezdve a Corvin Palace belső terei ismét látogathatók, és az ott található üzletek is szeretettel várják a vásárlókat. Az Erste Bank, a Hanami étterem, a Libri könyvesbolt és a Patika már korábban megnyitottak, az épület nyitása napján, október 19-én pedig a DM és a Spar is megnyitnak, hogy szolgálják az érdeklődőket. Emellett novemberre várhatóan megnyílik a KIK új üzlete és az Amoy fehérneműbolt is, így az áruház még színesebbé válik.
 


Későbbiekben tervezik egy modern művészeti galéria megnyitását is az épületben, valamit jövő tavasszal a Margherita Pizza Artigianale pizzázó is megnyílik tovább növelve a Corvin Áruház sokszínűségét és vonzerejét.

A Corvin Áruház ezzel a széles választékkal és gazdag történelmi háttérrel várja a látogatókat, hogy együtt élhessék át a múlt és a jelen találkozását ezen az ikonikus helyen.
 

 

Corvin Palace | Web

 

Olvasd el az M-Teampannon Építészmérnöki Kft. tervezte új külső homlokzat átadásáról szóló korábbi cikkünket is!

 

Romhányi József szlogenjét – és talán a nevét is – már csak azok ismerhetik, akik még vásároltak a Corvinban. Az épület jó példája annak, hogy változik az épített örökség a városi emlékezetben. A megújult Blaha Lujza tér patinás térfallal gazdagodott, elkészült a hajdani Corvin Áruház, mai nevén Corvin Palace régi-új homlokzata.

Olvasd el a cikkünket ITT.

Minden szinten, szinte minden

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Beszéljünk a Blaháról!

Beszéljünk a Blaháról!

Végéhez közeledik a főváros nagy léptékű közterületi beruházása.

Jó ütemben halad a Corvin megfiatalítása

Jó ütemben halad a Corvin megfiatalítása

A Corvinban minden szinten, szinte minden volt és úgy tűnik lesz is.

Úszó bambuszházak Vietnámban

Úszó bambuszházak Vietnámban

A H&P Architects a tengerszint emelkedésére tervez lakhatási alternatívát
 

Hirdetés