Hirdetés

Minimál lak új magasságokban – Wauhaus a zalai dombok tetején.

A Hello Wood stúdió legújabb kabinja, a Wauhaus hosszú lábaival emelkedik a talaj fölé. A futurisztikus WorkStation és a minimalista Kabinka után a Wauhaus újabb kabinálmokat valósít meg; azoknak készül, akik arra vágynak, hogy elrugaszkodhassanak a földtől, a zűrzavaros hétköznapoktól és egy komfortos házikóba bújva figyelhessék a messzi világ zajlását. 
 

A lombházak, designkabinok, erdei kunyhók, glampingek – az izgalmas szálláshelyek népszerűsége töretlen az elmúlt években, ami nem meglepő; sokan szeretnénk időről időre kiszabadulni a város zajából és a természethez közel kikapcsolódni. A modernkori lombházak – amelyek egészen új szintre emelik a gyerekkori faépítményeket – éppen ezt az élményt nyújtják. A lombok közé emelt vagy lábakon álló kabinba elvonulhatunk és a kanapé kényelméből figyelhetjük a csendes erdő élővilágát, hallgathatjuk a levelek surrogását vagy merülhetünk el az új perspektívából elénk táruló kilátásban. 
 


A Hello Wood első Wauhaus-ja idilli környezetben, zalai dombok tetején épült meg. A megrendelő elképzelése alapján vendégháznak, illetve dolgozószobának készült, de a Wauhaus típusú kabinok akár design szálláshelyként is kiemelkedők.

Az alapformákból építkező, játékos épület kortárs válasz a lombház fantáziára.

A meredek domboldalon eltérő hosszúságú lábaival megpihenő Wauhaust grafitszürke színre kezelt vörösfenyő deszkaburkolat fedi. A bejárathoz híd vezet a ház oldalán, amely terasszá szélesedik az ajtó előtt. Korlátja acélból készült keményfa fogódzkodóval, amely rejtett világítást kapott. 
 


Belépve a homlokzat hatalmas ablakából feltáruló kilátás ragadja meg a tekintetet. A negyedik falat alkotó táj meghatározza a belső tér hangulatát minden évszakban más színeket és fényeket vetítve bentre. A nappaliban és a fürdőszobában lévő további ablakok – újabb izgalmas részletként – kör alakúak.

A kabinbelsőt teljes egészében natúrszínű nyír rétegelt lemez borítja, szintén ebből készültek a fürdőszobát és a szekrényt rejtő elhúzható ajtók, illetve a konyhabútor is. A burkolat szép mintázatához tölgy parketta kapcsolódik a padlón. 
 


A közel 20 négyzetméteres Wauhaus esetében a minimális élettér újragondolása valósul meg. A nagy ökológiai lábnyomú, hagyományos építési mód helyett – a Hello Wood épületeire jellemző módon – fenntartható építőanyagokból készült. Szélessége eléri a három és fél métert, amely egy méterrel több a standard konténer méretnél. Hármas talajcsavar csoporttal csatlakoznak a földhöz a kabinház lábai, amelyekhez a ház tartószerkezetét adó rétegragasztott gerendák kapcsolódnak.

A kabin tartós struktúrájának és kialakításának köszönhetően hosszú évtizedekig állni fog általános karbantartás mellett, emellett minden évszakban lakható. 


Az öko szemléletű Hello Wood kabinok, amilyen a Wauhaus is, fenntartható alternatívát nyújtanak, ha a szálláshelyfejlesztésről vagy hétvégi házak építéséről van szó. A tekintetet vonzó, letisztult design, a hangulatos belső tér és a magas szintű kivitelezés kiemeli a könnyűszerkezetes és konténerházak közül és új kategóriát alapít.

 

Tervezés és kivitelezés: Hello Wood
Koncepció: Huszár András, Kiss Dániel, Szőke Gergely
Felelős tervező: Pozsár Péter
Projektépítészek: Balku Bertalan, Fülöp Tamás
Tervező munkatárs: Bányai Csaba, Pálóczi Tibor
Design board: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián
Fotó/videó: Lakos Máté

 

Hello Wood | Web | Instagram
 

 

Még több fotóért katt a képgalériára!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

Itt a Hello Wood legújabb kisháza, a Kabinka

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő ház négy méretben rendelhető.

Öko designtábor, ahová ingyen is eljuthatsz

Öko designtábor, ahová ingyen is eljuthatsz

Videóval pályázhatsz, a legjobb 40 mehet táborozni.

Nincs találat!

Hirdetés