Átadták a Pappas Auto új szervizüzemét Újbudán.

Hangulatos rendezvény kíséretében, ünnepélyes keretek közt adta át hétfőn a Pappas Auto Magyarország Kft. új szerelőcsarnokát 11. kerületi telephelyén. Az eseményen Szijjártó Péter külügyminiszter is megjelent, a moderátor Szujó Zoltán volt, míg a házigazdát, a Pappas Auto-t, Pais József ügyvezető igazgató képviselte.
 

Szujó Zoltán a felvezetőben a világban zajló, üzleti kockázatot magában rejtő folyamatokról is beszélt, úgy mint a félvezetők hiányáról, az ellátási lánc akadozásáról, az anyagárak gyors változásáról – leginkább emelkedéséről –, a szomszédban zajló háborúról, vagy épp a koronavírusról, amely hatásainak kezelésére átfogó támogatási programot dolgozott ki a kormány. Az egyik ilyen kezdeményezés, a Versenyképesség Növelő Támogatási Program segítette a Pappas Auto új szerelőcsarnokának megvalósulását.
 

Az ünnepélyes átadás

A Pappas Auto több mint harmincéves múltra tekint vissza hazánkban, amely időszak alatt piacvezető Mercedes-Benz kereskedővé nőtte ki magát a prémium autó szegmensben. És bár az autóipar világszerte hatalmas kihívásokkal küzd, mint a chiphiány, az alapanyaghiány vagy a technológiai váltás, a patinás kereskedés jelenleg is képes növekedést felmutatni: a fent említett VNT keretében benyújtott pályázatában állami támogatást nyert el, melyet a XI. kerületi, Hunyadi János úti szervizépülete fejlesztésére fordított. Az elnyert összegből megvalósuló projekt célja a cég versenyhelyzetének stabilizálása és a javítási, szerelési szolgáltatásokhoz kapcsolódó kapacitásainak növelése.
 

A számok nyelvén

Mit jelent mindez a gyakorlatban? Mindenekelőtt a közel 73 ezer négyzetméteres telken átadott új szerelőcsarnokot, amelynek rendezettségéről, makulátlan munkaállomásairól, wellbeing szempontból is magas színvonalú kialakításáról személyesen győződhettek meg az átadáson megjelentek. 

A 24 szerelőállással rendelkező épület az eddigi legnagyobb Mercedes-Benz szervizüzem Magyarországon, amely a legmagasabb technológiai kivitelezéssel készült, valamint a legmodernebb eszközparkkal várja ügyfeleit, különlegessége pedig a tetején kialakított 90 férőhelyes parkoló.

Parkoló az épület tetején


„Mi, a Pappas Auto-nál egyöntetűen hiszünk a növekedés erejében – kezdte csarnokavató beszédét Pais József. – A most létrehozott szerelőbázis is megtestesíti a vállalatunk hitvallását: a legmodernebb környezetben, a legmagasabb színvonalú ügyfélkiszolgálás ígéretét. Ismerjük ügyfeleinket: 32 éve alkotják velünk együtt a Pappas Auto nagy közösségét. Ez a közösség megérdemli, hogy a lehető legtöbbet kapja tőlünk. Az itt létesült és átadott csarnok most új szintre emeli majd a megnövekedett szervizigények kiszolgálását.”
 


Az új szerelőbázis 1602 m2-es hasznos területtel és 24 javító álláshellyel, valamint járműmosóval és takarítóhelyiségekkel is kiegészült. A komplexumban helyet kapott több irodahelyiség, az irodai részeket a tetőre telepített szellőzőgépek szolgálják ki, így szem előtt tartva a zöld energiák használatát is a fejlesztésben.

Az épület hűtéséről és fűtéséről hőszivattyúk gondoskodnak, padlóhűtés-fűtést és mennyezeti hűtő-fűtőegységeket telepítettek.

A beépített műhelyberendezések (kétoszlopos járműemelők, fékhatásmérő próbapad, központi olajellátó rendszer, sínes-csápkaros kipufogógáz-elszívó rendszer) a járműjavításhoz szükséges további berendezésekkel együtt a legmodernebb körülményeket teremti a munkavégzéshez.
 Új munkahelyek

A Pappas Auto Magyarország Kft. számára a munkahelyteremtés, a munkahelyek megtartása mindig is kiemelt szempont volt. A projekt megvalósításának köszönhetően a cég 596 fős bázislétszámát sikerült megtartani, 2021 decemberében pedig 625 fő volt az aktuális dolgozói létszám.
 

 Szijjártó Péter átadás előtti beszéde

Mindez összhangban van a kormány koncepciójával, vagyis azzal, hogy – Szijjártó Péter szavaival a kormány „a válság alatt biztos volt abban, hogy egyszer a gazdaság észhez tér, a kereslet megélénkül, ezért aki beruház a válság idején, jól jöhet ki belőle. Éppen ezért a kormány, miután megvívta a maga vitáit, úgy döntött, hogy a munkahelyek megtartását és létrehozását támogatja.”

Úgy látja, ez az elképzelés kifizetődött, ami különösen tetten érhető a hazai járműiparban, amely „erős gerincoszlopa a hazai gazdaságnak, csak idén januárban 11 százalékos növekedést mutatott.”

Térjünk is vissza még néhány érdekesség erejéig a Pappas új szervizcsarnokához, amely

  • a B Build & Trade Kft. kivitelezésében épült meg. Az épület egyik különlegessége a felhajtórámpán található speciális beton, amely betontechnológus által tervezett összetételű betonból készült, a szerkezet anyaga vízszigetelő, szerkezeti beton, felülete sóálló és csúszásmentes.
  • a hőszivattyús hűtés-fűtést 0 Celsius-fok alatt az épületfelügyeleti rendszer átállítja gázfűtéses rendszerre.
  • a javítócsarnok padlófűtése üvegszál erősített ipari padló, míg a csarnokban jókora üvegfelületek gondoskodnak a természetes fényről, a bent dolgozók jóllétét támogatva. 

Nem véletlenül fogalmazott úgy Pais József, hogy a csarnok nemcsak egy épület, de az átadásával egyben mérföldkőhöz is érkezett a Pappas Auto.

 


Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Különleges szerelőcsarnok – Egy újabb mérföldkő a Pappas Auto életében (X)

Különleges szerelőcsarnok – Egy újabb mérföldkő a Pappas Auto életében (X)

Átadták a Pappas Auto új szervizüzemét Újbudán.

Világhírű párizsi múzeumok százezer műalkotása lesz elérhető

Világhírű párizsi múzeumok százezer műalkotása lesz elérhető

Franciaország ezzel csatlakozik az open content mozgalomhoz.

Folytatódik a kastélyok és a várak felújítása

Folytatódik a kastélyok és a várak felújítása

Idén 34 műemlék újul meg, több mint 60 milliárd forintból.

Hirdetés