Hirdetés

Hosszú hányattatás után végre megújul a századfordulós magyar építészet szecessziós gyöngyszeme 

Rövidesen megkezdődik a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló épületének felújítása. A ház 2025-ben egy minden szakmai és fogyasztói igényt kielégítő, modern városi szállodaként nyithatja meg kapuit a nagyközönség előtt. A szálloda az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt fog működni, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. 

 

 

Az felújítás célja, hogy a századfordulós magyar szecessziós építészet egyik legszebb példáját képviselő épület régi fényében nyithassa meg kapuit a nagyközönség előtt. A házban, teljes körű felújítását és korszerűsítését követően, 2025-től az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt szálloda fog működni, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A romániai Partiumban található ingatlanban egykor Pannónia Szálló, majd Dacia Szálloda néven működött hotel, azonban a Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc neves építészek tervei alapján 1902-ben épült műemléképület állapota az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott. Az építési engedély alapjául szolgáló terveket a kolozsvári ARH Service Guttmann & Comp Srl és a K&K Studio de Proiectare Srl készítette.

 

 

A városi szállóként ismert Hotel Indigók a világ számos pontján nagy népszerűség mellett működnek, többek között Balin, Hong Kongban, New Yorkban és Varsóban is található egy-egy, a márkát képviselő szállodaegység. A Szatmárnémetiben létesülő Hotel Indigo üzemeltetését ellátó Hotel & More Groupot 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy professzionális szállodaüzemeltetési stratégiát nyújtsanak hoteltulajdonosoknak. A társaság ma már Magyarországon és a szomszédos országokban közel három tucat szálloda üzemeltetéséért felel, és aktív szerepet vállal hotel célú ingatlanfejlesztésekben is.

 

 

„Az aláírás egy új partnerség kezdetét jelenti Romániában, amelynek kapcsán nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legikonikusabb szállodája újul meg. A Hotel Indigo Szatmárnémeti egy új egyedi életstílust fog képviselni a városban” − hangsúlyozta Willemijn Geels, az IHG Hotels & Resorts európai fejlesztési alelnöke.

„Megtiszteltetés, hogy a világszinten elismert IHG Hotels & Resorts partnerségével valósíthatjuk meg a szatmárnémeti Hotel Indigót, amely a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő, az épület jellegéből adódóan igazán impozáns szálloda lesz” – tette hozzá Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonosa.

 

 

A hányattatott sorsú épület megmenekülése a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványnak köszönhető. A rendkívül leromlott állapotú műemléképület 2020-ban került az Alapítvány tulajdonába. Az Alapítvány célja, hogy professzionális szakmai partnerek bevonásával új funkcióval lássa el a házat, az építészeti örökség megóvása szempontjából egyedülálló értékmentő fejlesztést végrehajtva, amely a kiemelt műemléki státusszal összefüggő hosszadalmas előkészítést és engedélyezést követően kezdődhet el.

A Hotel Indigo-fejlesztésről a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, az IHG Hotels & Resorts, valamint a Hotel & More Group a közelmúltban írt alá megállapodást.

 

Forrás: sajtóanyag
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Az ötcsillagos borsodi hotelt felújítják, a berendezéseit újra cserélik.

Az álmok birodalma

- 2020/6

Megjelent az év utolsó DECO magazinja, múzsával és mákvirággal, szépséggel és teljességgel, karácsonyi dekor- (és egyéb) ötletekkel. Kalandozz velünk a téli álmok világába, és gyönyörködj a belsőépítészet legújabb hazai remekeiben!   

Különleges szállodák, trendálló textíliák

- 2020/5

A pandémia második hulláma sem kevésbé félelmetes, mint az első volt, de a lassulás, bezárkózás, a városi élet hibernálása a privát tereink buzgó átalakításában csapódik le. Aki teheti, most vásárol ingatlant, a felújítások és a korszerűsítések száma is megugrott. Soha ennyi munkája nem volt még a tervezőknek és a kivitelezőknek a magánszektorban, míg sokan saját kútfőből állnak neki felújításnak. A Deco, mint mindig reagál a trendekre, ezúttal otthonteremtő erővel fellépő textíliákat mutat, kislakások okos térszervezését, otthoni wellness-megoldásokat. Arra például gondolt már, hogy jacuzzival váltsa ki a kanapét? Ha nem (vagy igen, csak nem sikerült), már a Decót átlapozva is ihletettebb hangulatba kerül, amelyben a pandémia csak gyorsan múló rossz álomnak tűnik.

Hirdetés