Jelentkezőket vár a Nyitva! x Erzsébetváros - Kiadó üzletek fesztiválja!

A Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválját idén ősszel már harmadszor rendezi meg a Kortárs Építészeti Központ. A program keretén belül az Erzsébetvárosban üresen álló üzlethelységekbe szakmai zsűri által gondosan válogatott helykereső vállalkozások költözhetnek be egy hónapra bérletidíj-mentesen és tehetik próbára ötleteiket.

2014-ben a KÉK azzal a céllal indította a programot, hogy a Budapesten tömegével üresen álló üzlethelyiségek problémájára - innovatív módszerekkel - megoldást nyújtsok. Az üresen álló helyiségek rombolják a város- és utcaképet, emellett kihasználatlan erőforrásokat és veszteséget jelentenek a tulajdonosok és a város számára. A program több mint egy kulturális vagy szakmai esemény: kooperatív ingatlanközvetítés.

A tulajdonosok és beköltözők mellett a fesztivál egy harmadik szereplőnek is vitathatatlan nyereséget hoz: Budapestnek – és minden helyi lakosnak. Cél a fenntartható város megteremtése, ahol a lakosság használhatja és kihasználhatja a mellőzött erőforrásokat, és ahol teret kap a közösség, a tudás és a kreativitás.

A Nyitva! Fesztivál keretében a tulajdonosok és beköltözők csökkentett kockázatok mellett működhetnek együtt, hogy azt követően megalapozott döntést hozhassanak a folytatásról.

 

Jelentkezni az űrlap kitöltésével 2021. augusztus 22-ig lehet Erzsébetvárosban megvalósításra szánt vállalkozás ötletével vagy erzsébetvárosi ingatlannal, amely otthont adhat egy kreatív ötletnek.

A pályázati kiírás teljes terjedelmében megtekinthető a Nyitva x Erzsébetváros weboldalon, ahol azt is kiderül, hogy milyen előnyei vannak a programban való részvételnek!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb lépés a túlélés felé

Újabb lépés a túlélés felé

Megkezdődött a polisztirolhab újrahasznosítása.

Agora a lakótelepen

Agora a lakótelepen

Piac és közösségi tér Békásmegyeren, II. ütem.

Hirdetés