Integrált energiagazdálkodási megoldások

Egyesítette tudását a Schneider Electric és a Panasonic.

Hirdetés

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője, valamint az elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében vezető Panasonic Corporation közös, integrált épületgépészeti és épületfelügyeleti megoldást jelentett be. Az együttműködés keretében kínált innovatív szolgáltatás egyszerűbb energiagazdálkodást, valamint optimalizált telepítési költségeket biztosít a vállalatok számára. 
Az integrációt a két cég a Schneider Electric SmartStruxure™ megoldásával és intelligens beltéri vezérlőegységével, valamint a Panasonic változó hűtőközeg-áramlás (VRF) alapú csatlakozási megoldásával valósítja meg. A megoldás által az épülettulajdonosok és -kezelők egyetlen felületen keresztül bárhol és bármikor ellenőrizhetik az épületek alapvető rendszereit, beleértve az épületgépészeti berendezéseket, a világítást, a biztonságot, az áram- és teljesítményelosztást. Az új, vezeték nélküli megoldás a ZigBee® vezeték nélküli kommunikációs szabvány alapján közvetlen soros kommunikációt biztosít a Schneider Electric épületfelügyeleti rendszere és beltéri vezérlőegységei, valamint a Panasonic VRF épületgépészeti architektúrája között, így lehetővé teszi az azonnali energiatakarékossági lépések megtételét is.

„A partnerségnek köszönhetően teljes épületfelügyeleti megoldásokat kínálunk az eszközök szintjétől a felhőig. Az erős digitális háttér nagyobb átláthatóságot biztosít az épületekben, és kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő létesítményeinek kialakításában. Az összekapcsolt termékekkel, a csúcstechnológiás vezérlőkkel, valamint alkalmazásokkal a Schneider Electric „Innováció minden szinten” kezdeményezése kiaknázza az IoT által nyújtott teljesítményt és lehetőségeket, így átformálja a városokat, átalakítja az iparágakat” – mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének ügyvezető alelnöke.

Energiamenedzsment gördülékenyen
A Schneider Electric és a Panasonic közös megoldása vezetékes vagy vezeték nélküli kialakításban is telepíthető. Az utóbbi segítségével megőrizhető a meglévő infrastruktúra, és a régebbi épületekbe is egyszerűen beépíthető az új rendszer. A platform teljes mértékben kihasználja az innovatív plug-and-play technológiát, és a kiterjedt VRF-rendszerek konfigurációjának leegyszerűsítésével idő- és költségmegtakarítást tesz lehetővé. A rendszer az átfogó energiahasználati jelentések és kezelőfelületek mellett a Schneider Electric és a Panasonic szakértői támogatását is biztosítja.
A Schneider Electric SmartStruxure™ épületfelügyeleti megoldása maximalizálja az épülethatékonyságot, és a létesítmény teljes életciklusa során csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az architektúra integrálja a személyre szabott hardvert, szoftvert, műszaki tervezést, telepítést és szolgáltatásokat, valamint a gyakorlatban is alkalmazható információkat nyújt valós időben, így biztosítva a létesítmények optimális energiagazdálkodását és felügyeletét. A megoldás részét képezik az SE8000 beltéri vezérlőegységek, amelyek egy termosztát/hőmérséklet-érzékelő és egy programozható beltéri vezérlőegység funkcióit ötvözik egyetlen egységben.A VRF-alapú épületgépészeti rendszerek egyre népszerűbbek a kereskedelmi épületek terén, mivel a hagyományos be/ki működés helyett alkalmazott inverter technológia révén képesek változó sebességekkel működni, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet. A Panasonic VRF-rendszerét (ECOi/FSV) úgy alakították ki, hogy jelentős mértékben növelje az energiahatékonyságot a legmagasabb ESEER értékeket biztosítva minden kültéri egységben. A rendszer rendkívül megbízható, emellett erős hűtési és fűtési teljesítményt biztosít még az extrém környezeti hőmérsékletviszonyok közötti működés során is, –25 °C és +52 °C között.

„Azáltal, hogy az épületfelügyeletben rejlő potenciált az élvonalbeli VRF-technológiával ötvözzük, képesek vagyunk ügyfeleinket támogatni a beruházási és üzemeltetési költségeik további csökkentésében, valamint a fenntarthatóság hatékonyabb megvalósításában” – mondta Toshiyuki Takagi, a Panasonic Corporation vezérigazgatója és a Panasonic légkondicionáló berendezéseket gyártó részlegének elnöke.

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Városfejlesztő céget indít a Panasonic és a Toyota

Városfejlesztő céget indít a Panasonic és a Toyota

Hatalmasat lépünk egy teljesen zöld, karbonsemleges, és minden eddiginél magasabb életminőség irányába.

A világ legjobbjaival versenyez Kínában két magyar iroda

A világ legjobbjaival versenyez Kínában két magyar iroda

Jean Nouvellel, Calatravával, a Diller Scofidio + Renfróval, a Herzog & de Meuronnal fordulnak rá a következő körre.

Szecessziós áramkörök Kecskeméten

Szecessziós áramkörök Kecskeméten

A kecskeméti Neumann János Egyetem campusának első épülete.

Hirdetés