A szadai Nonna vendéglő belsőépítészete.

Hirdetés

Egy fiatal belsőépítész, Tusán Eszter első munkáinak egyike – vendéglátóhelyként pedig konkrétan az első – ez a Budapest agglomerációjában található cukrászda. Pontosabban Nonna a neve, és ha fel akarjuk keresni most, amikor már kinyitott a karantén után, Szadára kell mennünk – de addig is nézzük meg, milyen belülről, és mit kell tudnunk róla!

Eszter még egy korábbi munka során ismerte meg a közvetlen, fiatalos tulajdonosokat. Talán éppen e tulajdonságoknak köszönhetően a belsőépítész kihívás helyett inkább érdekességekről tudott beszámolni a projekttel kapcsolatban. Az agglomerációban található cukrászda (egzaktabban: cukrászda + bár = desszertbár, helyben sütött süteményekkel) korábban Dédi Házi Cukrászata néven futott, ezt valamilyen formában szerették volna megőrizni, plusz egy olaszos vonalat bevonni, így lett belőle Nonna Desszertbár. A koncepció része a logó is, amely egyrész emlékeztet a régi padlót idéző új burkolat háromszögeire, másrészt

a noNNában szereplő két N-betűt egy-egy tortaszeletnek is értelmezhetjük, olyannyira, hogy az egyikből már ki is harapott egy falatot a grafikus.

A logó színei megegyeznek a belső tér színeivel (a két fő szín, a pasztell zöld és a korall végigmegy a belsőn), és több helyen is felbukkan odabent – többek között egy óra formájában, ugyanis az órás családból származó Eszter szinte minden általa tervezett belső térben elhelyez egy, a térhez passzoló falra festett órát.

No de az új tulaj nemcsak a megjelenésen, de a hely funkcióján is frissíteni szeretett volna. Egy olyan vendéglátói egység volt a cél, ahol nappal minden korosztály sütizhet, kávézhat (dolce vita!), este pedig a fiatalság és a bor veszi át a terepet. Továbbá az olaszos jellegnek sem csak a névben és a funkcióban kellett megjelennie, hanem a designban is.

A belsőépítészet két részt határol le: – mondja Eszter – a benti, kiszolgálótér a cukrászda jellegnek felel meg, a kinti veranda  pedig a bár funkciót tölti be, ennek megfelelő designnal. A benti rész finomabb színeket hoz, kopottasabb, régi, de nonnás színre lefestett bútorokkal.

A polcokon a régi cukiból megtartott kellékek: mozsár, üst, habverők. A falon a festés is ezt a világot tükrözi: a növényes táj közt egy-két habverő levelű növényt látunk.

A kinti, „veranda” rész bútorai modernebbek, a falfelület letisztult, de a felíratok emlékeztetnek még a nagyi szavaira és arra, nehogy elfelejtsünk sütit enni! A kültéri rész egybenyitható a terasszal, így „nyáron van egy kint-bent érzés, pont mint régen a parasztháznál a verandán, mivel ez is egy parasztházból lett kialakítva”, mondja Eszter.

Fentebb már írtunk a színkoncepcióról, amelynek keretében a falon a korall jelenik meg, a bútorokon pedig a zöld. Ezt a színes világot tompítja a régi cukrászdákra emlékeztető fekete-fehér padló. A vadonatúj részek mellett a desszertbár kapott egy felújított antik padot, ezen kívül egy egyedileg készített festmény is bekerült.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az élet esztétikája

Az élet esztétikája

Interjú Csavarga Rózsa belsőépítésszel

Fiatalos elegancia  Wrocław vibráló szigetén

Fiatalos elegancia Wrocław vibráló szigetén

Az étterem pontosan olyan, mint a helyszín: színes, pezsgő és zöld.

Ilyen lesz a H2Offices irodakomplexum

Ilyen lesz a H2Offices irodakomplexum

Bepillantás a Skanska új projektjébe.

Hirdetés