Hirdetés

 Enyhítve a koronavírus-járvány negatív hatásait, ez idén 10 milliárd forintot jelent.

Hétfőtől nyújthatók be a támogatási kérelmek az újraindítási akcióterv részét képező, több mint tízmilliárd forint keretösszegű Építő-5 programra - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel.

A kormány ötödik alkalommal írja ki a programot, amely az építőipari vállalkozások technológiai fejlesztéseihez, gépbeszerzéseihez, újraiparosítást szolgáló beruházásaihoz biztosít vissza nem térítendő támogatást, javítva a cégek működési hatékonyságát és termelékenységét.

Az építőipar továbbra is jelentős hatást gyakorol a munkaerőpiacra. Az elmúlt évtizedben 90 ezerrel nőtt az ágazatban foglalkoztatottak száma: kormány ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a folytathassák a korszerű technológia bevezetését, a hatékonyság növelését eredményező beruházásokat.

 A közlemény szerint a programban a magyarországi székhelyű, telephelyű vagy fióktelepű mikrovállalkozások legalább 8 millió és legfeljebb 50 millió, a kis- és középvállalkozások pedig minimum 25 millió és maximum 400 millió forint értékben igényelhetnek támogatást. A támogatáshalmozás szabályainak figyelembevételével azok a vállalkozások is pályázhatnak, amelyek ezt már a program korábbi, 2018-as és 2019-es kiírásában megtették.

 Az építőipar termelése 2010 óta csaknem 70 százalékkal bővült

A kérelmek a forrás másfélszeresét meghaladó támogatási igény beérkezéséig, de legkésőbb március 5-ig nyújthatók be elektronikusan - tették hozzá. Az újraindítási akcióterv fejlesztései és egyéb intézkedései is - köztük a lakásépítés 5 százalékos áfája és a felújításokhoz kínált kedvezményes hitel - új lendületet adhatnak az ágazatnak - olvasható a közleményben.

A program részletes információi a pályázatkezelő honlapján olvashatók.


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy különleges babzsák története | Magyar Vöröskereszt

Egy különleges babzsák története | Magyar Vöröskereszt

Vöröskereszt – több, mint alapítvány.

Tényleg látsz engem? | Szemes Optika x KIKAPCS

Tényleg látsz engem? | Szemes Optika x KIKAPCS

Június 16-án mutatták be a Szemes x KIKAPCS. közös szemüveg kollekcióját!

A békéért, szeretettel

A békéért, szeretettel

A DOT for You kampánya egy jó ügyért.

Hirdetés