Hirdetés

Ezen az állomáson nem csak az autó töltődik fel

Új szintre emelte egy dán stúdió azt, amit egykor „benzinkútnak” hívtunk.

Hirdetés

Átadtak a dániai Fredericiában egy ultragyors töltőállomást, ahol 15 perc alatt feltölthetőek az elektromos autók, miközben a tulajdonosaik a saját „mentális elemeiket” tölthetik fel.  

Az állomást a COBE építésziroda tervezte szoros együttműködésben az E.ON-nal és a Cleverrel. A dániai E20-as autópálya melletti töltőállomás a Skandináviába szánt 48 egység közül az első - írja az ArchDaily.

Nemcsak a kiszolgált autók jelentik a különbséget, ez az állomás számos vonatkozásban teljesen más, mint egy benzinkút.     

A tartószerkezet fákat idéz, természetes hatást kelt; a fedett tető árnyékról gondoskodik, fedheti növényzet és/vagy napelem; az épület minden egyes része újrahasznosítható anyagokból áll; az épületben és körülötte lévő valódi növényzetet a Dán Természetvédelmi Társasággal együtt választották ki.

Miután az épület modulokból áll, a mérete rendkívül könnyen a helyi igényekhez igazítható. A fredericiai állomás például 12 „fából” áll, összesen 400 négyzetméter.

A tervezők szándéka szerint a zenkertnek is beillő tér még a biztonságos közlekedést is elősegítheti, lévén az autósok nyugodtan és kipihenten folytathatják majd az útjukat.

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan termel egy logó évi ötmillió dollárt egy városnak?

Hogyan termel egy logó évi ötmillió dollárt egy városnak?

Még a betűtípus írásjeleinél is felhasználták a város jellegzetes épületeit, helyszíneit.

Diploma előtt: középiskola és közösségi központ egy finn félszigeten

Diploma előtt: középiskola és közösségi központ egy finn félszigeten

Krajnyák N. Bence Finnországban, az Oului Egyetem építészképzésén dolgozott ki egy projektet, amely ugyan még nem diplomamunka, ám érett, publikálásra érdemes dolgozat. Lássuk hát a Lammassaari Középiskola és Közösségi Központ tervét!

Bjarke Ingels fordított piramist tervezett

Bjarke Ingels fordított piramist tervezett

A BIG első lakóháza háromszög alapról indul a négyszögletű tető felé, és körbeveszi a medence.

Hirdetés