Hirdetés

Kazi Zsolt Silver Diploma díjat kapott az Eurasian Prize nemzetközi versenyen.

Silver Diploma díjat nyert a diplomamunkájával Kazi Zsolt az Eurasian Prize nemzetközi versenyen – közölte a BME a közösségi oldalain. A díj idei kiírására 22 országból több mint 450 projekt nevezett.

Az Eurasian Prize versenyt 2002 óra minden évben megrendezik az építészet, urbanisztika és design szakma képviselői. Idén 22 országból több mint 450 projekt mérkőzött meg a legjobb helyekért.

A zsűri kategóriánként szigorú szempontok szerint értékelte a mezőnyt az építészet és design mellett olyan kérdéseket előtérbe állítva, mint az urbanizáció hatásainak kezelése, ökológia és éghajlatváltozás, társadalmi közösségi tervezés.

Kazi Zsolt a Gergely-bánya megújításának tervével pályázott a fenntartható jövő témakörében. A fiatal mérnök áramot, illetve hőt termelne a Gergely-bánya feltöltéséhez használt hulladékból keletkező biogázból. Az erőmű köré pedig környezetbarát, közösségi térként is hasznosítható látogatóközpontot tervezett.

„Azt szokták mondani, hogy egy ilyen nemzetközi díj felér egy külföldi diplomával, szakmai pályafutásomban ezért mérföldkőnek számít” – jelentette ki Kazi a Kőbányai Hírek Facebook-oldalon. 

Idén a zsűrit Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects) elnökölte, de többek között Ben van Berkel és Jürgen Mayer H. is zsűritag volt. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Épülhet a zéró emissziós innovációs központ Budán

Épülhet a zéró emissziós innovációs központ Budán

Drasztikusan átalakul a Petőfi híd budai hídfőjének látképe.

„Élménnyé tesszük az építészetet!”

„Élménnyé tesszük az építészetet!”

Tizenkét éves a BME Építész Klub Szakkollégium.

BME-MTA kutatás a Science év végi best of-jában

BME-MTA kutatás a Science év végi best of-jában

Még a mindössze négy podcastet tartalmazó shortlistre is felkerült.

Hirdetés