Kazi Zsolt Silver Diploma díjat kapott az Eurasian Prize nemzetközi versenyen.

Silver Diploma díjat nyert a diplomamunkájával Kazi Zsolt az Eurasian Prize nemzetközi versenyen – közölte a BME a közösségi oldalain. A díj idei kiírására 22 országból több mint 450 projekt nevezett.

Az Eurasian Prize versenyt 2002 óra minden évben megrendezik az építészet, urbanisztika és design szakma képviselői. Idén 22 országból több mint 450 projekt mérkőzött meg a legjobb helyekért.

A zsűri kategóriánként szigorú szempontok szerint értékelte a mezőnyt az építészet és design mellett olyan kérdéseket előtérbe állítva, mint az urbanizáció hatásainak kezelése, ökológia és éghajlatváltozás, társadalmi közösségi tervezés.

Kazi Zsolt a Gergely-bánya megújításának tervével pályázott a fenntartható jövő témakörében. A fiatal mérnök áramot, illetve hőt termelne a Gergely-bánya feltöltéséhez használt hulladékból keletkező biogázból. Az erőmű köré pedig környezetbarát, közösségi térként is hasznosítható látogatóközpontot tervezett.

„Azt szokták mondani, hogy egy ilyen nemzetközi díj felér egy külföldi diplomával, szakmai pályafutásomban ezért mérföldkőnek számít” – jelentette ki Kazi a Kőbányai Hírek Facebook-oldalon. 

Idén a zsűrit Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects) elnökölte, de többek között Ben van Berkel és Jürgen Mayer H. is zsűritag volt. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csodák Kertje

Csodák Kertje

A BME hallgatóinak pályázatát várja Újbuda

„Feminin és maszkulin tervezői attitűdökről szeretek gondolkodni”

„Feminin és maszkulin tervezői attitűdökről szeretek gondolkodni”

Interjú Gedeon Tekla építésszel, a Fuzzy Earth kreatív praxis társalapítójával.

Felelős gondolkodás az építészetben

Felelős gondolkodás az építészetben

A Huszonkettesek építész csoportja párbeszédet kezdeményez.

Hirdetés