A K11 LABOR csapata tematikus hónapokat tart a K11 Művészeti és Kulturális Központ részeként létrehozott kortárs galériában és a március-áprilisi időszakban az építészeté lesz a főszerep. A témához kapcsolódó programjaik közül ajánlunk most egyet – Építészeti örökségünk - kortárs megoldások.


Corvin áruház, Heinrich udvar, Citadella – mindennapjaink részét képező épületek, melyek (egyelőre) mégis üresen állnak, miközben állapotuk tovább romlik. Három példa a legismertebbek közül – és ez még csak a jéghegy csúcsa: a város számos pontján találhatunk elhagyatott objektumokat, melyek hasznosítása hozzájárulhatna a városkép alakításához és a lakók várostapasztalásának javításához. A probléma globális, aktualitását mi sem igazolhatná jobban, mint hogy a 2021-es Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjának Othernity projektje pontosan erre kínált konceptuális megoldásokat.

Hogyan tanulhatunk meg együtt élni a minket körülvevő épített környezettel? Milyen alternatívák lehetnek egy-egy város építészeti örökségének megőrzésére? Mik a szükséges feltételek egy hasonló rekonstrukciós tervezethez? Mit tehetünk civilként és hol kapcsolódnak be az urbanisták? A K11 LABOR által szervezett beszélgetésen a téma szakértői a jelenség megvitatásán túl lehetséges megoldásokat is számba vesznek.


A beszélgetés résztvevői:

Szakál Andrea, a MOME Doktori Iskolájának hallgatója
Molnár Szabolcs, a Paradigma Ariadné Építész Stúdió tagja, az Othernity projekt egyik kurátora
Polyák Levente, urbanista, kutató, a KÉK munkatársa
A beszélgetést moderálja: Hulesch Máté, az Építészfórum munkatársa

 

 

Időpont: 2022. március 16. 18:00
Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ (1075 Budapest, Király u. 11.)
Jegyvásárlás a helyszínen vagy online.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Matilddá vált palota

A Matilddá vált palota

Puhl Antal és Dajka Péter tervei által újult meg a déli Klotild-palota.

Hirdetés