A XIX. századi Andrássy úti épületben exkluzív irodák lesznek, és a BREEAM „kiváló” fokozatát célozzák meg vele.

A Világörökség részét képező Andrássy úton 2021 nyarán elkezdődik a XIX. században épült Krausz-palota felújítása. Az AEW befektetési alap tulajdonosi szerepvállalásával és a Limehouse Partners irányításával a belváros egyik legmodernebb, egyszersmind legexkluzívabb irodai koncepciója valósul meg, amely magas esztétikai és kényelmi elvárások mentén őrzi meg az utókornak a patinás épületet – írja a Limehouse közleménye. A beruházás várhatóan 2022-ben fejeződik be.

Ilyen lehet majd a Krausz Palota lobbyja

A felújítás a legjobb gyakorlati fenntarthatósági előírásoknak megfelelően történik, hiszen az elkészülő létesítmény a BREEAM fenntarthatósági besorolás szerinti „kiváló” minősítést szeretné megszerezni.

Az Andrássy út 12. beruházói egy közel 4000 négyzetméteres magas minőségű irodát, és a földszinten egy exkluzív, 340 négyzetméteres kereskedelmi területet alakítanak ki.

Az Andrássy út egyik legszebb épületeként ismert, az Opera közvetlen közelében található Krausz Palota felújítása a világörökségi engedélyek megszerzését követően 2021-ben indul és várhatóan 2022-ben fejeződik be. A teljeskörű felújítás magában foglalja az épületgépészeti és légtechnikai felújítását is, az épület esztétikai és építészeti értékeinek megőrzése mellett. A felújítás után az épület Budapest egyik jellegzetes irodája lehet, a földszinten exkluzív kereskedelmi térrel, amely bármely rangos márka igényeinek megfelel majd. Az épület mind a kivitelezés minőségét, mind pedig a lokációt tekintve a város legexkluzívabb helyszíneinek egyik lesz.

Az épület főhomlokzata jelenlegA belső udvar most

A történelmi jelentőségű épület eredeti terveit 1884-ben hagyták jóvá, Quittner Zsigmond tervei alapján készült és az udvari grafittók és a belső festmények Lotz Károly keze munkáját dicsérik, a falikút és a homlokzati szobrok Donáth Gyula munkái. 

„A Krausz Palota Budapest egyik legkeresettebb belvárosi helyszínén található. Az épület eredeti pompáját megőrizve, figyelembe véve annak örökségét, a 21. századi elvárásoknak megfelelő kényelmet és funkcionalistást egyaránt biztosító épületet tervezünk leendő bérlőinknek. Örömünkre szolgál, hogy megkaptunk az világörökségi jóváhagyást és tovább lephetünk a projekt megvalósítása felé” – nyilatkozta Jake Lodge, a Limehouse Partners üzlettársa.

Látványterv a leendő irodatérről

A Limehouse Partners egy független vagyonkezelői csoport, amely a kelet-közép-európai térségben folytat ingatlanbefektetési tevékenységet. A céget 2016-ban alapították Lodge & Partners néven, majd 2020 decemberében Limehouse Partners-re nevezték át. A cég teljes egészében a három partner tulajdonában és irányítása alatt áll. A tulajdonosok hosszú, 15 éves múltra visszatekintő és sikeres ingatlankezelői és -közvetítői tapasztalattal rendelkeznek a kelet-közép-európai térségben, és egy nagyon fegyelmezett befektetési kultúrához tartják magukat. A cég a vagyon- és ingatlankezelési szolgáltatás mellett tervezési és fejlesztési szolgáltatásokat, illetve tranzakciókkal kapcsolatos tanácsadást is biztosít a kereskedelmi és a lakóingatlan-szektorban egyaránt.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Apró kortárs jelek

Apró kortárs jelek

Az Andrássy úti Krausz-palota felújítása

Engedélyt kapott a Krausz Palota felújítása

Engedélyt kapott a Krausz Palota felújítása

A XIX. századi Andrássy úti épületben exkluzív irodák lesznek, és a BREEAM „kiváló” fokozatát célozzák meg vele.

Az Agora Budapest megkapta a legmagasabb magyarországi BREEAM minősítéseket

Az Agora Budapest megkapta a legmagasabb magyarországi BREEAM minősítéseket

Az Agora Hub – Magyarországon elsőként – elérte az Outstanding minősítést.

Hirdetés