A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja.

Max City és a Hello Wood közös, ötrészes podcast-sorozatának ötödik részében Fekete Mátyás és Bach Péter, a Széchenyi István Egyetem Tanszékvezetője a már három éves Builder Method oktatási platformról és programról beszélgettek! A Design Hét alatt, az Ökomenikus Segélyszervezet irodájának kertjében felállított Pebble podban rögzített széria további részeiről is olvashatsz majd az OCTOGON online-on – „maradj velünk”!
 


Több mint 10 évnyi tudást, tapasztalatot és kutatási anyagot összegzett a Builder Method-ban a Hello Wood. Ennek az egyébként nemzetközi programnak célja, hogy az építészet gyakorlati oldalát is megismerjék az építész hallgatók. A program keretében megszerzett tapasztalatok a későbbiekben bőségesen kifizetődnek, mert a fiatal építészek jelentősen közelebb kerülnek ahhoz, hogy a gyakorlatban mi hogyan kivitelezhető és megoldható. A gyakorlati tapasztalatszerzés mellett ugyanolyan fontos a tanulók személyes fejlődése és a közösségépítés is.

Részletesen beszélnek a programban megvalósuló Hello Woodos táborok és szervezésük a különböző aspektusairól és tapasztalatairól, beleértve a külföldi utakon szerzett érdekes tapasztalatokat is. Felmerül a kérdés, hogy mi a fontosabb: a géppark korszerűsége, vagy a faanyag és az építés szeretete?

Beszélgetnek az alkotó hétről is, amelynek szintén fontos eleme a közösségépítés és az egymástól való tanulás. Ezekben a kiscsoportos projektekben fontos, hogy a friss egyetemisták gyorsan gyakorlati tapasztalatot szerezzenek és tanulhassanak a tapasztaltabbaktól.

Szó esik még a Data Mapről is, amelynek célja, hogy az eddigi projektekben megszerzett tudást és tapasztalatot összegyűjtsék, rendszerezzék és megoszthassák. A Data Mapban többek között olyan információk is megtalálhatóak, hogy egy-egy kiválasztott projekt elkészítéséhez milyen gépparkra van szükség.

 

Hallgasd meg te is!
 

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram
Max City | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Próbáld ki a Hello Wood díjnyertes kisházát a MaxCityben!

Próbáld ki a Hello Wood díjnyertes kisházát a MaxCityben!

A Kabinka tökéletes home office hub a kert végébe, amit most a maga valóságában is kipróbálhatsz az ország legnagyobb lakberendezési bevásárlóközpontjában.

Design 2020: Hello Wood Kabinka és Workstation Kabin

Design 2020: Hello Wood Kabinka és Workstation Kabin

Nagyon kedveltük idén a Hello Wood kisházait is, amiknek a koronavírus-járvány egy extra létjogosultságot is adott.

Eljött az idő, hogy kipróbálj egy kabinházat

Eljött az idő, hogy kipróbálj egy kabinházat

A MaxCityben épített egy Kabinkát a Hello Wood, és bőven van időd körbejárni.

Hirdetés