A Hugo Pereira Arquitetos munkája.

Természetvédelmi övezetben, paratölgyekkel gazdagon ültetett telekre tervezett családi házat a portugál Hugo Pereira Arquitetos, párbeszédet kialakítva a terület környezeti adottságaival.

A természeti környezet és a csodás panoráma meghatározó elemi voltak a tervezési folyamatnak. Az építőanyagok megválasztását a környezetben fellelhető anyagok, és azok vizuális megjelenése irányította, így az épület tökéletesen beolvad a természetvédelmi övezetbe.

A ház betonból épült, annak külső megjelenésén is ez az anyag dominál, fenyőfával kiegészülve. A természet és az épített világ közti átmenetet a homlokzat lejtése is támogatja. Azt sugallja, hogy a ház a természet része, abból kinőve kap helyet a telken. A speciális kialakítás azt is lehetővé teszi, hogy a lakók felsétáljanak a ház tetejére, onnan élvezve a kilátást. 

A keleti és nyugati homlokzatot üveg fedi, a természetes fénynek utat engedve. Így a ház egész nap világos, fényes, illetve folyamatos kilátást biztosít a paratölgyekre és a természet egészére.

A ház tágas, világos terekből áll. A földszinti konyha, étkező és nappali egymásba nyílik, a tágasság érzetét növelve. Ugyanez a hangulat jellemzi a felső szinteket is, ahol a lakosztályok találhatók.

Az udvaron keskeny medence húzódik, mely tökéletes helyszín a relaxációra, kikapcsolódásra, háttérben a csivitelő madarak zenéjével. 

Helyszín: Celorico de Basto
Építés éve: 2020
Építészet: Hugo Pereira Arquitetos (Hugo Pereira és Diogo Jordão)
Fotók: Ivo Tavares Studio
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Családiház paratölgyek ölelésében

Családiház paratölgyek ölelésében

A Hugo Pereira Arquitetos munkája.

Családiház paratölgyek ölelésében

Családiház paratölgyek ölelésében

A Hugo Pereira Arquitetos munkája.

Újabb mérföldkő a BudaParton

Újabb mérföldkő a BudaParton

Egyszerre két lakóépület lett szerkezetkész – BRG és a BRL elnevezésű lakóépületek együttesen 320 lakással gazdagítják a városrészt.

Hirdetés