Hirdetés

Bontják a Fontana-házat

Vedres György épülete bontás előtt áll, helyén lakóház épül, földszintjén áruházzal

A Váci utca és Régi posta utca sarkán álló, Vedres György építész által tervezett Fontana-ház bontás előtt áll, helyén lakóház épül, földszintjén áruházzal. A munkálatok idén ősszel kezdődnek.


Az épület tulajdonosa, a Müller Drogéria Magyarország Bt., megkapta a végleges építési engedélyt a Fontana-ház részleges bontására és egy újonnan tervezett ház megépítésére – írja a Mai Belváros című kerületi lap. Az épülő ingatlan három szintjén – az első emeleten, a földszinten és a mínusz egyes szinten – a beruházó cég saját drogériája, illetve egyéb üzletek kapnak helyet. A felső emeleteken 35 nagy alapterületű lakás kialakítását tervezik. A beavatkozás várhatóan két és fél évet vesz igénybe. 


A Váci utca és Régi posta utca sarkán álló, 1984-ben épült egykori divatház Vedres György építész tervei alapján épült. Vedresnek jelentős szerepe volt Budapest belvárosának fejlesztésében, de részt vett a főváros külső kerületeinek formálásában is, így például Rákoskeresztúr városközpontjának tervezésében.
 

A Fontana-ház helyén korábban gróf fényi Mocsonyi János Torontál vármegyei nagybirtokos 1833-ban átadott háromemeletes bérháza állt, amelyet Hild József tervezett. Az épületet a II. világháborús sérülései miatt 1947-ben lebontották – írja a PestBuda.hu.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az épített örökségünk jövője - A műemlékektől a gyárépületekig

Az épített örökségünk jövője - A műemlékektől a gyárépületekig

Világszerte hatalmas vitákat váltanak ki a rekonstrukciók, az építész feladata a műszaki, építészeti és spirituális szempontok között az arany középút megtalálása.

Kidobott kerékpárból készített könyvtárt egy kínai tervezőiroda

Kidobott kerékpárból készített könyvtárt egy kínai tervezőiroda

Fontos társadalmi problémára hívják fel a figyelmet.

Medence az átriumban, meditáció bármikor

Medence az átriumban, meditáció bármikor

A Török Csongor által tervezett hódmezővásárhelyi családi ház.

Hirdetés