Kezdetét vette a BETA 2016 verseny és kiállítás a Temesvári Építészeti Biennálé keretén belül.

Kezdetét vette a BETA 2016 verseny és kiállítás, a Romániai Építészek Kamarájának Temes Megyei Területi Fiókja által első alkalommal megszervezett Temesvári Építészeti Biennálé keretén belül.

BETA 2016 egy -részben az építészeti illetékből finanszírozott- kulturális projekt, amely Temesvár Polgármesteri Hivatalának és Helyi Tanácsának támogatásával és a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságának társfinanszírozásával valósult meg. A projekt, annak tartalma és a projekt eredményeinek felhasználási módja kizárólag a szervezők véleményét tükrözi.

 A verseny és kiállítás a biennálé központi eseményeként a minőségi építészetet támogatja és hozza előtérbe, annak minden formájában és megnyilvánulásában, lehetőséget biztosítva a szakmán belüli eszmecserére, illetve a szakma és azon szocio-kulturális közeg közötti kommunikációra is, amelyben az előbbi tevékenykedik.A június 21. és november 26. között lezajló versenyre olyan pályaművek nevezhetők be, amelyek a DKMT eurorégióban valósultak meg vagy amelyek szerzőinek állandó lakhelye a DKMT eurorégióban van (az 1. -13.  Kategóriákba való benevezés esetén) valamint olyan pályaművek, melyek szerzői állandó lakhellyel rendelkeznek bárhol Romániában, Magyarországon vagy Szerbiában (a 14. -16.  Kategóriákba való benevezés esetén).

A versenyről bővebb informaciók a competition.betacity.eu honlapon érhetők el, vagy e-mailben a contact@betacity.eu címen keresztül.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Öt díjat hoztak el a METU hallgatói az OTDK-ról

Öt díjat hoztak el a METU hallgatói az OTDK-ról

Táskakollekció, flakon babáknak, sütőedény, textilképzés és lámpa a díjnyertes alkotások között. 

"Modern skanzen" épül Szentendrén

Hazánk rendezi a Solar Decathlon Europe 2019 egyetemi innovációs házépítő versenyt 2019 júliusában.

Év háza 10: tíz év kincsei egy könyvben

Év háza 10: tíz év kincsei egy könyvben

Hagyományosan az Építészet Világnapján rendezték meg az „Év háza” pályázat ünnepélyes díjátadóját, ahol idén először két fődíjat is kiosztottak. 

Hirdetés