Hirdetés

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat célja, hogy a Szentlélek tér és környéke igazi találkozóponttá váljon.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2020. augusztus végén pályázati felhívást tett közzé, hogy a lejáró szerződések helyébe új, a mai kor igényeinek megfelelő és a műemléki környezethez illő területhasználati szerződést kössön. Mindezt azért, hogy a mostani állapotot rendezze, a területet az itt naponta megforduló több tízezer ember számára élhetőbbé, szebbé és szolgáltatásaiban vonzóbbá tegye – olvasható az obuda.hu weboldalon.

A pályázatok elbírálása megtörtént, a III. kerületi önkormányzat a nyertes pályázóval, a Minőségi Óbudáért Konzorciummal kötött szerződéskötést, és a kiviteli tervek elkészítése előtt, bemutatta a megújuló Szentlélek tér látványterveit.

Az I. ütemben a pályázat szerint helyet kap grilles reggeliző, kávézó és nemzeti dohánybolt, valamint nyilvános vécé, amely 7–23 óra között lesz nyitva. A tér közepére tervezett épület csak később, a fejlesztés tervezett II. ütemében készülhet el, három éven belül.

Az önkormányzat hosszú távú célja, hogy közösségi programoknak is otthont adjon Óbuda kapuja, például bringás reggeliknek. Mindezek mellett a Szentlélek tér állapotának megóvása és tisztán tartása is kiemelt, folyamatos figyelmet kap majd.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zöld utat kapott a Vasas Sport Club óbudai épülete

Zöld utat kapott a Vasas Sport Club óbudai épülete

Az óbudai Kiscelli parkerdő ölelésében fekvő sporttelep a röplabda és a tánc-szakágak munkájának helyszíne lesz.

GOBUDA Mall néven újult meg az EuroCenter

GOBUDA Mall néven újult meg az EuroCenter

Március 24-től folyamatosan adják át a látogatók részére az újjászületett észak-budai plázát.

Hirdetés