Hirdetés

A Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as szakterületi rangsorának eredményei.

A QS-Quacquarelli Symonds évente közzéteszi rangsorát a világ egyetemeiről, idén az építészeti kategóriában a Massachusetts Institute of Technology (MIT) végzett az élen. 

Nyilvánosságra hozták a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as szakterületi rangsorának eredményeit. A rangsorban öt tágabb tudományág (bölcsészettudomány, mérnöki-technológiai tudományok, élet- és egészségtudományok, természettudományok, társadalomtudományok) és ezen belül 48 szűkebb szakterület szerint rangsorolták a világ 1368 felsőoktatási intézményének teljesítményét.

Az MIT első helye nem meglepő, az elmúlt években végig dominálta a rangsort, tavaly ugyan megszakította nyerő szériáját a Bartlett School of Architecture (University College London), de most ismét az élre tört. A második helyen a holland Delft University of Technology, a harmadikon a Bartlett, a negyediken ETH Zürich, míg az ötödiken a Harvard végzett.

A QS szakterületi listáin négy szempont alapján rangsorolják a felsőoktatási intézményeket. Ezek közül az első kettő a QS saját felmérésein alapul, amelyekben az intézmények szakterületeken szerzett hírnevét, elismertségét vizsgálják a világ kutatóinak és munkaadóinak körében. Harmadikként a tudományos publikációk idézettségi indexét mérik, a negyedik mutató pedig az úgynevezett Hirsch-index, amelyet 2013-ban vettek fel a mérési indikátorok közé. A QS a négy indikátort szakterületenként eltérő súlyozással veszi figyelembe a rangsorolásnál.

A magyar intézmények közül a CEU végzett a legjobb helyen a rangsorban, a bölcsészettudományi terület listáján a 120. helyre rangsorolták.

Forrás: Elte.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Maradandót alkotni

Maradandót alkotni

A GABO ablakok nyílászáró megoldásainak megtervezésénél csak a megrendelő képzelete szab határt. 

A találmány, ami alaposan megváltoztatta a városokat

A találmány, ami alaposan megváltoztatta a városokat

A taktilis burkolat olyan széles körben elterjedt, hogy mára teljesen természetesnek vesszük az utcákon. 

Már látogatható New York legújabb nevezetessége

Már látogatható New York legújabb nevezetessége

Átadták a Vesselt, az Escher-képeket idéző óriási lépcsősort a Hudson Yardson. 

Hirdetés