Összesen 41 nevezés érkezett.

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén 22. alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai- és laikus közönségnek, valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. Ezen túl a magyar pályázat előkészíti azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az Iroda és a Környezettudatos építés kategória győztese, a Corvin Technology Park

Az elmúlt 21 alkalommal a hazai pályázaton több mint 400 alkotás mutatkozott be az ország minden tájáról, és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő  FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 24 első és 35 második díjat nyertek.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is indulhatnak majd a magyar szereplők a nemzetközi pályázaton, melynek eredményét 2021. májusában, a 72. FIABCI Kongresszusán hirdetik ki. A győzteseket a Wall Street Journal, a nemzetközi pályázat médiatámogatója egész oldalas ismertető keretében mutatja majd be.

Íme az ünnepélyes díjátadó a Hatos csatorna engedélyével:

A hazai pályázaton minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehetett, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2014. január 1. után és 2019. december 31-e előtt volt. (Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2019. december 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.)

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldásai, építészeti kvalitása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy

az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.
 

Nézzük, kik lettek a legjobbak a 41 nevező közül!

Az Iroda és a Környezettudatos építés kategória 1. díját a Futureal csoport kapta a Corvin Technology Park (Tervező: 3H Építésziroda) pályaműért.

A Lakóépület kategória 1. díját a Metrodom és a Hajnal Építésziroda kapta a Panoráma Lakóparkért

Az Ipargazdaság kategória 1. díját az A-Híd Zrt. kapta a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztéséért (Tervező: SBS-KOMIR Mérnöki Szolgáltató Kft.). 

A Sport kategória 1. díját, és az ÉVOSZ különdíját kapta a BFK Budapest a Puskás Arénáért (Tervező: KÖZTI).

A Kultúra kategória 1. díját a Városliget Zrt. kapra a Millennium Házáért (Tervező: Archikon).

A Speciális Létesítmény kategória 1. díját a Haris Park Kft. kapta a Haris Park Budapest pályaműért (Tervező: Egyperegy Építész Műterem).

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének különdíját a kapta a P92 Prónay-kastély Kft. az alsópetényi Prónay-kastély rendezvényhelyszín és szálloda fejlesztéséért (Tervező: ÁRKÁD Marillai-Szabó Építésziroda).

Az irodakereso.info különdíját a Bonami kapta a Markó Irodák 9 pályaműért (Tervező: DPI-DESIGN).

A zsűri különdíját Gödöllő város önkormányzata kapta a Gödöllői Várkapitányi lak átalakításáért (felelős építész tervező: Kruppa Gábor).

A Magyar Építőművészek Szövetségének különdíját az Archikon kapta a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő átalakításáért.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) különdíját az Archikon kapta az indiai Zanglai Szoláriskola pályaműért. 

A Magyar Építészkamara különdíját a XIII. kerületi önkormányzat kapta a Vizafogó tagóvoda felújításáért (Tervező: Archikon).

A Budapesti Építészkamara különdíját a XIII. kerületi önkormányzat kapta a Klapka Központ szolgáltatóház és közösségi térért (Tervező: KÖZTI).

A Magyar Urbanisztikai Társaság, a Magyar Tájépítészek Szövetsége, valamint a Lakásvásár különdíját nyerte az Arkt Építész Stúdió a noszvaji Lombház Hotelért.

Az Oktatás kategória 1. díját kapta a BFK Budapest a MOME campusfejlesztéséért (Tervező: 3H Építésziroda és CET Budapest). 

Az Örökségvédelem és a Szálloda kategória 1. díját kapta a Párizs Property Kft. a Párisi Udvar rekonstrukciójáért (Tervező: Archikon).

A pályázat  támogatói:
Budapesti Építész Kamara
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége
FIABCI Lakásvásár Média Csoport
Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület
Magyar Építész Kamara
Magyar Építőművészek Szövetsége  
Magyar Ingatlanszövetség
Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
Magyar Tájépítészek Szövetsége
Magyar Urbanisztikai Társaság
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája Light + Building Best of díjat kapott

Horváth Zsuzsanna Illan lámpája Light + Building Best of díjat kapott

És most azt is elárulta, milyen tervei vannak, mire készül még.

A Gutowski Robert tervezte pátyi templom és Horváth Zsuzsanna Illan lámpája is felkerült a Dezeen Awards 2020 shortlistjére

A Gutowski Robert tervezte pátyi templom és Horváth Zsuzsanna Illan lámpája is felkerült a Dezeen Awards 2020 shortlistjére

Az egyes kategóriák győzteseit októberben hirdetik ki, és indul a közönségszavazás is.

Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti stúdió tervezte berlini hotel

Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti stúdió tervezte berlini hotel

A G.A Design a Ritz-Carlton Berlin Hotelért kapott The International Hotel & Property Awards elismerést.

Hirdetés